Menjava sezone: Alex Smith v Washington!

NFL 31. Jan 201811:50 > 12:07
Getty Images

Še pred koncem sezone 2017 so se ekipe, ki so že osredotočene na novo sezono, obrnile k gradnji moštev za prihodnje tekmovalno leto. V sezoni 2018 bo Alex Smith nosil dres Washington Redskins, Kirk Cousins pa bo poiskal nov klub.

Alex Smith se bo iz Kansas Cityja v Washington preselil z novo sezono, s čimer je tako (končno) rešena tudi uganka, imenovana Kirk Cousins. S podpisom pogodbe z Alexom Smithom bodo Redskins dobili podajalca za naslednjih nekaj let, medtem ko bo Cousins moral poiskati drug klub.
Chiefs bodo z menjavo Smitha pridobili izbor v tretjem krogu nabora 2018, poleg tega pa bodo dobili še CB Kendalla Fullerja. Washington se je z menjavo znebil težke pogodbe Cousinsa, ki si bo tako poiskal nov dom.
Kje bo Cousins iskal dom, ni znano, najverjetnejši pa so Denver Broncos, Cleveland Browns, Buffalo Bills in Arizona Cardinals. Broncos so iz sezone 2015 obdržali večino odlične obrambe, Browns imajo največ denarja v ligi, Bills se najverjetneje poslavljajo od Tyroda Tayloarja, medtem ko so Cardinals na položaju podajalca popolnoma izgubljeni. 

Smith je imel do izteka pogodbe s Kansas Cityjem še eno leto. Ob prestopu v Washington mu bodo Redskins za štiriletno pogodbo namenili bogatih 94 milijonov dolarjev, 71 od omenjene vsote pa jih je zagotovljenih.Veliko za podajalca, ki je v glavnem delu sezone 2017 močno nihal.

Kaj pa menjava pomeni za Kansas City Chiefs? “Pomeni, da se v Kansasu začenja era Patricka Mahomesa, na kar so Chiefs pripravljeni,” je na Twitterju zapisal Ian Rapoport, insjder za NFL Network. Intervju z Ianom, ki ga je Sportklub opravil na prizorišču Super Bowla, si boste lahko na naši spletni strani prebrali v soboto.
Smith je sicer v drug klub poslan že drugič v karieri. Prvič je bil iz San Francisca v Kansas City poslan leta 2013, ko ga je na položaju prvega podajalca zamenjal Colin Kaepernick. Kaj točno bo menjava prinesla Chiefsom še ni znano, je pa jasno, da Andy Reid nima težav z menjavami prvih podajalcev, saj je pred leti prav v Washington v menjavi za drugi in tretji izbor poslal Donovana McNabba, tokrat pa je tarča Smith.

Kam točno bo odšel Cousins, ostaja vprašanje, za katero je že jasno, da bo Cousins zaslužil bogato pogodbo.
Zanimivo je predvsem, da je novica o menjavi med Chiefs in Redskins izbruhnila ravno med zabavo novinarjev v Minneapolisu. “Ne morem verjeti. Mislim, da tega ni nihče pričakoval,” mi je dejal Eric Edholm, novinar Yahoo Sports. “Zmagovalci so Chiefs in Cousins. Slednji bo zaslužil ogromno denarja, kar pa se tiče njegove naslednje postojanke, bo to najverjetneje Denver ali pa Cleveland,” je še dejal Edholm.