McDanielsa od odhoda h Coltsom pregoviril Belichick

NFL 8. Feb 201811:29 > 11:54
Elsa, Getty Images Sport

Koordinator napada pri ekipi New England Patriots Josh McDaniels dokončno ne bo prevzel ekipe Indianapolis Colts, pa čeprav naj bi bil s franšizo praktično vse dogovorjen. To je po poročanju ameriških medijev maslo trenerja Billa Belichicka, ki je sodelavcu v klubu obljubil še več zadolžitev.

New England je izgubil spektakularen finale NFL lige proti moštvu Philadelphia Eagles (33:41). Tom Brady in druščina so odigrali dobro tekmo, a vseeno niso mogli zaustaviti fantastičnega podajalca orlov Nicka Folesa.

Še pred tekmo so mediji razširili novico o tem, da obrambni koordinator Matt Patricia odhaja na čelo ekipe Detroit Lions, medtem ko naj bi McDaniels zapustil vrste patriotov in se preizkusil v vlogi glavnega trenerja Coltsov.

Prvo se je včeraj uresničilo, do drugega pa ni prišlo, ker si je McDaniels v zadnjem trenutku premislil. Ameriški mediji poročajo, da je 41-letnega strokovnjaka k obstanku v Bostonu pregovoril njegov mentor, glavni trener New Englanda, Bill Belichick. Slednji naj bi šefu napada obljubil pomembnejše zadolžitve ter večji vpliv pri organizacijskih podrobnostih službovanja.

Čeprav ni prišlo do uradnega podpisa, ameriški mediji prenašajo, da sta lastnika Patriotsov, Robert in Jonathan Kraft močno naklonjena McDanielsovi funkciji glavnega trenerja, potem ko Belichick ne bo več želel voditi moštva petkratnih prvakov.

McDaniels je dobil močno zagotovilo o novi pogodbi, je pa zaradi svoje spremenjene odločitve ostal brez agenta Boba LaMonta, ki je obenem tudi predstavnik GM-a Coltsov, Chrisa Ballarda.