Dez Bryant brez kluba do konca julija

NFL 2. Jun 20186:39 > 6:51
Getty Images

Eden izmed najboljših (ali pa vsaj najbolj znanih) lovilcev v ligi NFL, Dez Bryant, letos ne bo več igral za Dallas. Kavboji so ga odpustili, a se veteranu ne mudi iskati novega kluba.

Kljub temu, da Bryant kot “wide reciever” še zmeraj nekaj velja, pa mu očitno nihče še ni ponudil pogojev, ki bi ga zadovoljili, torej visoka enoletna pogodba. Baltimore naj bi mu sicer pod nos pomolil celo večletno pogodbo, menda večjo od triletne pogodbe z Michaelom Crabtreejem (21 mio. $), pa je Dez ponudbo zavrnil.

Tako naj bi večletni lovilec ekipe Cowboys brez delodajalca ostal vse do konca meseca julija, je pa kristalno jasno, da v sezoni 2018 ne bo “pavziral”, saj lahko še zmeraj ogromno prispeva vsaki ekipi.

Bryant je v ligo NFL vstopil leta 2010 in že v prvi sezoni pokazal, da je bila odločitev zanj na naboru pravilna poteza. V teh osmih sezonah je njegov učinek takšenle: 7459 jardov ob 73 “touchdownih”, lani je recimo ujel 838 jardov ob 6 “touchdownih”, kar pa je njegov najslabši dosežek po sezoni 2015, vendar je tedaj odigral le 9 tekem.

Številke so mu kar krepko upadle v zadnjih dveh sezonah, ko je prvi podajalec moštva Dak Prescott, ekipa se precej bolj zanaša na tekača Ezekiela Eliotta.

Getty Image