Edelman pred kaznijo: "Ni mi jasno, kaj se je zgodilo"

NFL 9. Jun 201814:23 > 14:39
Kevin C. Cox/Getty Images

Lovilec ekipe New England Patriots, Julian Edelman, se bo moral soočiti s kaznijo nenastopanja na prvih štirih tekmah nove sezone, saj je bil na testiranju za prepovedana poživila očitno pozitiven.

Fantastični “wide reciever” je eden izmed najbolj zaslužnih igralcev New Englanda pri osvajanju naslova februarja lani, ko so “Pats” ugnali Atlanto. Edelman je celotno sezono 2017 izpustil zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi.

Zaradi pozitivnega dopinškega testa mu grozijo štirje tedni počitka v septembru in oktobru letos, ko se nova sezona začne, a je veteran vseeno spisal pritožbo.

Zelo mi je žal, res ne vem, kaj se je zgodilo. V karieri sem opravil že toliko testov in se mi nikoli ni zgodilo kaj takega. Opravičujem se družini Kraft, trenerjem, soigralcem in navijačem. Vložil sem pritožbo, več pa za zdaj ne bi govoril,” je Edelman zapisal na Instagramu.

V primeru, da 32-letnemu WR-ju pritožba ne uspe in bo Edelman res moral počivati prve štiri kroge, bi to utegnil za podprvake biti kar velik udarec, saj sta jih po koncu sezone zapustila njihova glavna lovilca Brandin Cooks (Los Angeles Rams) in Danny Amendola (Miami Dolphins).