Hue Jackson prva trenerska žrtev

NFL 29. Okt 201822:00 > 22:08
Twitter

Po novem porazu, tokrat proti Pittsburgh Steelers, so se pri Cleveland Browns odločili za menjavo trenerja. Hue Jackson je po dobrih dveh sezonah preteklost v Clevelandu, poroča ameriški ESPN.

Hue Jackson je na klopi Brownsov poveljeval dve leti in pol, v tem času pa prišel do neslavnega izkupička: le tri zmage, 36 porazov in en remi. Ob Jacksonu je brez službe ostal tudi koordinator napada Todd Haley, je dodal ESPN.

Pred sezono se je zdelo, da so pri Clevelandu dobro začeli z reševanjem problemov v napadu – s prvim izborom na naboru Bakerjem Mayfieldom – in v obrambi, kjer sta dva izmed najboljših Myles Garrett in Denzel Ward. Odkar je mesto generalnega menedžerja prevzel John Dorsey, je šla krivulja vsekakor navzgor, a očitno ne dovolj, zato se je kot prvi poslovil Jackson, ki se je sicer po lanski sezoni izvlekel in ostal trener Brownsov kljub katastrofalni sezoni (0-16). A očitno ima Dorsey dovolj porazov, zato bo odgovor in pot do zmag iskal z novim trenerjem.  

Ekipo bo po Jacksonovem odhodu vodil koordinator obrambe Gregg Williams, Browns pa bodo imeli na voljo nekaj časa, da najdejo novega glavnega trenerja. Med največkrat omenjenimi kandidati je Lincoln Riley, trener iz universe Oklahoma, ki je bil Mayfieldov trener pred prihodom v Cleveland, a je Riley že odgovoril na namigovanja: “Trenutno me treniranje v ligi NFL ne zanima”.

Kako točno se bo razpletla situacija v Clevelandu, bo pokazal čas, Browns pa bodo imeli na voljo kar nekaj časa, da najdejo novega glavnega trenerja, ki bi jih lahko povedel do pogostejših zmag.