Bears in Saints prepričljivo, šok v Washingtonu

NFL 19. Nov 20188:21 > 8:38
NFL

New Orleans Saints so ponovno dosegli več kot 45 točk, tokrat so jih nasuli aktualnim prvakom lige. Chicago Bears so se z zmago proti divizijskim rivalom utrdili na vrhu svoje divizije, medtem ko so Jacksonville Jaguars zmago iz rok izpustili v izdihljajih tekme.

Jacksonville Jaguars so imeli možnost prekiniti niz šestih zaporednih porazov, a so si proti Pittsburgh Steelers privoščili katastrofalno zadnjo četrtino. Jaguars so namreč že vodili s 16:0 in narekovali ritem igre, a so nato Steelersom na koncu ponudili novo življenje, ki ga je ob rezultatu 13:16 in žogi na liniji enega jarda in le nekaj sekund pred koncem tekme izkoristil kar Ben Roethlisberger.

Steelers so na koncu slavili še šestič zapored in ostajajo na drugem mestu konference AFC, sicer pa krepko v vodstvu divizije AFC sever. Jaguarsom ni pomagala niti odlična predstava Jalena Ramseya, ki je zbral dve prestreženi podaji, niti solidna igra Blakea Bortlesa; Jags so klonili še šestič v nizu in so trenutno na dnu divizije AFC jug.

Drame ni manjkalo v Atlanti. Na oko nezanimiva predstava se je razplamtela v zadnji četrtini. Dallas Cowboys so že vodili z 19:12, a je nato Matt Ryan slabi dve minuti pred koncem v končni coni našel Julia Jonesa, ki je poskrbel za izenačenje. Cowboys so nato dobili žogo in uspešno prišli do pozicije za ugoden prosti strel ter se veselili druge zaporedne zmage.

Cowboys so se ponovno veliko zanašali na Ezekiela Elliotta, ki je razbremenil igro po zraku ter zbral 123 jardov po tleh in en touchdown, temu pa dodal še 79 jardov po zraku. Dallas je ob porazu Washingtona in bledi igri Philadelphie še vedno v igri za divizijo NFC vzhod, medtem ko se upi Atlante razblinjajo v nič. Jones je tokrat sicer odigral dobro, Ryan je zbral 291 jardov, dodal pa je en touchdown in eno prestreženo podajo. Falcons so trenutno na tretjem mestu svoje divizije, kar jim ob izkupičku 4-6 ne obeta mirnih zadnjih šest tednov.

Napeto je bilo tudi v Detroitu in Washingtonu. Detroit Lions so se končno veselili zmage, potem ko so si jo zagotovili proti Carolina Panthers. Lions so v zadnji četrtini vodili z 20:13, a so Panthers manj kot dve minuti pred koncem prišli na točko razlike. Glavni trener Ron Rivera se je odločil igrati konverzijo za dve točki, ki pa ni uspela, zato so se zmage tokrat veselili Lions.

V ameriški prestolnici so Washington Redskins pričakali vroče Houston Texans. Slednji so narekovali ritem, a se Redskins niso vdali v usodo. Vidneje jih je sicer pretresla huda poškodba podajalca Alexa Smitha, ki si je brutalno zlomil nogo in že končal s sezono, a je njegova rezrva Colt McCoy poskrbel za napet konec. Na koncu so slavili Texans, ki so po treh zaporednih porazih tokrat prišli do sedme zaporedne zmage. Poškodba Smitha je za Redskins hud udarec, saj bodo v odprti diviziji NFC vzhod sedaj več možnosti ponudili tudi Dallasu.

New Orleans Saints ostajajo prepričljivi; tokrat so se znesli nad Philadelphio. Drew Brees je ponovno podal za 363 jardov in štiri touchdowne, dva je dosegel Mark Ingram, enega pa Alvin Kamara. Marshon Lattimore je prišel do prve prestrežene podaje letos, dve pa je dodal Chris Banjo. Saints ostajajo dominantni, saj so že tretji teden zapored dosegli več kot 45 točk. Philadelphia Eagles še naprej ne najdejo rešitve za toplo-hladne predstave in so trenutno na tretjem mestu svoje divizije, tokratni poraz pa je bil za aktualne prvake izjemno boleč.

Ne spomnim se, kdaj je moji ekipi nasprotnik tako izprašil zadnjico,” je po tekmi dejal DE Chris Long. Carson Wentz ni igral najbolje; 19/33, 156 jardov in tri prestrežene podaje. Eagles sicer že celotno letošnjo sezono poudarjajo, kako morajo poiskati recept, ki jim je v lanski sezoni prinesel številne zmage in nenazadnje tudi naslov prvaka, a v tem trenutku se zdi forma Eaglesov iz 2017 izjemno daleč.

V noči na ponedeljek sta se za vrh NFC sever spopadli ekipi Chicago Bears in Minnesota Vikings. Na vrhu ostajajo Bears, potem ko so večino tekme uspešno ustavljali Vikings, ki so nato jurišali šele v zadnji četrtini. Ponovno je blestel Khalil Mack, ki je izsilil fumble nad Dalvinom Cookom, nato pa je žogo še pobral. Poleg tega je prispeval k zmagi še z enim sackom, Eddie Jackson pa je prestreženo žogo vrnil v končno cono za touchdown.

Bears so dominirali tako v jardaži (308-268) kot v posesti (34:29-25:31), kljub temu, da se je Mitchell Trubisky nekajkrat odločil za vprašljive poteze. Bears so v zadnji četrtini sicer vodili za osem, nato pa je sredi zadnje četrtine Jackson prestregel podajo Kirka Cousinsa, namenjeno Laquonu Treadwellu. Po konverziji za dve točki so nato Bears vodili z 22:6. Cousis in Vikings so v drugi polovici zadnje četrtine sicer dosegli še en touchdown, a so jih Bears nato uspeli zaustaviti in prišli do sedme letošnje zmage.

Tekma tedna sicer sledi v ponedeljek, ko se bosta v Los Angelesu udarili ekipi Rams in Kansas City Chiefs.

Liga NFL, 11. teden:
Atlanta Falcons — Dallas Cowboys 19:22
Detroit Lions — Carolina Panthers 20:19
Indianapolis Colts — Tennessee Titans 38:10
New York Giants — Tampa Bay Buccaneers 38:35
Washington Redskins — Houston Texans 21:23
Jacksonville Jaguars — Pittsburgh Steelers 20:16
Baltimore Ravens — Cincinnati Bengals 24:21
Arizona Cardinals — Oakland Raiders
Los Angeles Chargers — Denver Broncos
New Orleans Saints — Philadelphia Eagles
Chicago Bears — Minnesota Vikings

Ponedeljek:
Los Angeles Rams — Kansas City Chiefs

Že odigrano:
Seattle Seahawks — Green Bay Packers

proste ekipe:
New England Patriots, Buffalo Bills, Miami Dolphins, New York Jets, Cleveland Browns, San Francisco 49ers