Brata McCourty pripravljena za pisanje zgodovine

NFL 30. Jan 201920:52 > 21:02
sportklub

Za brata Jasona in Devina McCourtyja je Super Bowl LIII popolnoma izkušnja. Po izjavi, ki jo je v ponedeljek podal starejši Devin, da utegne biti Super Bowl — v primeru zmage — njegova zadnja tekma v karieri, se je Sportklub v torek pogovarjal z njegovim bratom Jasonom.

Eden izmed najboljših utrinkov zmage New England Patriotsov nad Kansas City Chiefs v finalu konference je bil prav Jason McCourty, ki se je iskreno veselil svojega prvega Super Bowla. “Na Super Bowl grem in tam ne bom Devov gost. Svoje vstopnice imam,” je eden izmed posnetkov, ki so zaokrožili po socialnih omrežjih.

In Jason si je te vstopnice za Super Bowl prislužil. V sezoni 2018 sta McCourtyja prvič v karieri postala soigralca, kljub temu, da sta oba v ligi že vsaj devet let. A njuni karieri ne bi mogli biti bolj različni. Devin je v ligo vstopil leta 2010 kot izbor v prvem krogu nabora. Pod zaporedno številko 27 so ga izbrali New England Patriots. Od takrat je Devin nastopil v štirih Super bowlih in so z ekipo polovično uspešni. Mlajši Jason se je profesionalcem pridružil leto prej — na naboru leta 2009 so ga v šestem krogu izbrali Tennessee Titans.

V Nashvillu je preživel osem let, nato pa se pred sezono 2017 pridružil Cleveland Brownsom, s katerimi v lanski sezoni niso zabeležili ene same zmage. Sedaj, leto kasneje, ga od naslova Super Bowl prvaka loči ena tekma. “Tako je kot sem si zmeraj zamišljal,” je povedal o svoji prvi izkušnji na Super Bowlu. “Lani nismo zmagali niti enkrat, sedaj pa sem tukaj, z možnostjo, da osvojim Super Bowl. Neverjetno,” je še dodal Jason.

A do proslavitve prvaka lige čaka New England težka naloga, česar se zaveda tudi cornerback Patriotsov: “Ko igraš Super Bowl in se zoperstaviš ekipi, kot so Los Angeles Rams, je potrebno igrati res dobro, drugače jih ne bomo ustavili. Ta ekipa ima orožja kot je Todd Gurley po tleh, pa potem dva lovilca, ki sta nabrala čez 1200 jardov, pa tight enda, ki je izjemno vsestranski. Potrebno bo biti zares odličen. Ne gre za to, ‘Če ustavimo Gurleya, pa je to to. Potem bodo samo metali’, ali pa ‘Ustavimo jih po zraku’. Morali bomo biri pripravljeni zares dobro igrati in tekom same tekme tudi prilagoditi našo igro. Zavedamo se, da bomo morali odigrati resnično dobro, če želimo osvojiti Super Bowl, drugače njihovega odličnega napada ne bomo ustavili”.

Vendar za brata McCourty ni pomembna le zmaga v nedeljo. Navdušuje jo predvsem to, kako sta končno prišla do cilja, ki sta ga sanjala v otroštvu. “Veliko nama pomeni. Da zaigraš na Super Bowlu z nekom, s katerim imaš že toliko dogovodivščin, je resnično posebno. Vem, da je to Devinov peti Super Bowl, ampak prevdidevam, da je nekoliko drugačen kot prejšnji,” je še dejal Jason. “O tem sva sanjala ko sva bila stara 10 let, ko sva se dejansko igrala ameriški nogomet. Sedaj, ko sva tukaj, pa skušava uživati ves čas,” pa je novinarjem v ponedeljek povedal Devin.

A ni ta izjava tista, ki je dvignila veliko prahu tukaj čez lužo. “Nisem prepričan. Če mi uspe zmagati Super Bowl z mojim bratom, … zares nimam ideje, kaj bi lahko bilo bolje kot to. Ampak sedaj ni čas za to, do konca sezone nam je preostalo le še nekaj dni in le-te skušam čim bolj užiti,” je Devin povedal v ponedeljek in s tem razburkal medije, še posebej tiste iz Bostona in okolice. Zakaj — pri New Englandu so bile namreč v zadnjih tednih govorice o upokojitvi predvsem v povezavi z Robom gronkowskim, McCourty pa je tokrat prvič omenil potencialno upokojitev. “Ne morem govoriti za mojega brata, zato mu bom prepustil pojasnjevanje svojih komentarjev,” je dejal Jason in dodal: “Dramatizira”.

Kakšen bo končni izkupiček in posledično odločitev bratov McCourty bo pokazal čas, je pa skupna izkušnja tista, ki bo pripomogla h končni odločitvi. Z veliko več prakse kot njegov 27 minut mlajši bi si vendarle mislili, da bi Devin Jasonu ponudil kakšen pameten nasvet, a temu ni tako. “Najpametnejši nasvet, ki mi ga je dal Devin je ta, da mi je svetoval, kaj naj spakiram. Je poskrbel, da ne bi vzel preveč stvari (smeh),” je povedal Jason.

Zagotovo pa tako Jason kot tudi Devin ne bi imela nič proti, če bi na letu nazaj v Boston imela nekoliko težjo prtljago — težjo zaradi Vince Lombardi Trophy, ki si jo tako zelo želita.

Super Bowl LIII si lahko ogledate le na kanalu SK1, kjer bosta v noči na ponedeljek Uroš Valant in Rok Grilec pospremila dogajanje iz Mercedes-Benz Stadiuma.