Nova pogodba: Brady bo osivel na igrišču

NFL 5. Avg 20199:06 > 9:18
Billie Weiss/Getty Images

Kot poročajo ameriški mediji, je legendarni Tom Brady sprejel ponudbo moštva New England Patriots in bo ostal quarterback ekipe vse dokler ne dopolni 44. let.

Kariera 42-letnega Toma Bradyja že zdaj traja dolgih 19 letm eden izmed najboljših igralcev v ligi NFL vseh časov, pa se še ne misli ustaviti in končati kariere. Quarterback moštva New England Patriots bo igral najmanj do svojega 44. leta starosti, saj se je s franšizo uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe.

Šestkratni prvak lige NFL je dobil pogodbo, ki ga med drugimi nagrajuje za vse dosežene uspehe, njegova dosedanja plača (15 milijonov dolarjev na sezono), pa se je konkretno povišala, saj bo Brady v naslednjih dveh letih v svoj žep pospravil 23 milijonov na leto.

“Trudim se in pogajanja okoli nove pogodbe puščam, da se uredijo sami,” je še prejšnji teden dejal Brady, ko so pogovori o nadaljevanju sodelovanja še potekali.

Brady je v svoji karieri dosegel 70.514 vrženih jardov, kar je četrti najboljši rezultat v zgodovini. V naslednji sezoni pa bi legendarni quarterback lahko prehitel Bretta Favra in Paytona Manninga, ki sta pred njim na tem spisku.