Lovilec Seattla v kvalifikacijah za Tokio neuspešen

FOTO: Guliverimages

Lovilec NFL ekipe Seattle Seahawks, DK Metcalf, se je preizkusil v teku na 100 metrov v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

POVEZANO

Metcalf, ki je lani na tekmi Seattla in Arizone postal prava spletna senzacija, ko je pretekel celo igrišče, da ulovi branilca Cardinals, Buddho Bakerja, in s tem preprečil “touchdown”, se je preizkusil še na atletski stezi.

V internih ameriških kvalifikacijah za nastop v teku na 100 metrov, je Metcalf dosegel čas 10.36 sekunde in v svoji skupini zasedel 9. mesto.

Za uvrstitev v Tokio je bilo potrebno teči čas 10.05, a ker se nihče izmed nastopajočih ni spustil pod omenjeno mejo, so se potem šteli časi najhitrejših treh. Kvalificirali so se Cravon Gillespie, Michael Rodgers in CJ Ujah. Vsi trije so dosegli čas 10.11 sekunde.

Lovilec Seattla je imel med vsemi tekmovalci na koncu 15. čas, pa vseeno pustil odličen vtis za nekoga, ki se je sploh prvič preizkusil v tekaških copatih.

Večina v ZDA se strinja, da bi lahko ob primernem treningu in mentorstvu realno nastopil na olimpijskih igrah, ki jih čez tri leta gosti Pariz.

Komentari

Vaš komentar