‘Žurka’ v Buffalu – prva divizijska krona po 25 letih

Ameriški nogomet 20. Dec 20209:25 > 10:00
Twitter

V Buffalu se je včeraj na veliko odpiralo penino, saj se je najljubšemu klubu regije prvič po 25 letih uspelo prebiti na vrh divizije.

Z zmago nad Denver Broncos se je ekipa Buffalo Bills tudi v teoriji prebila v končnico, saj so dva kroga pred koncem rednega dela lige NFL modri že osvojili prvo mesto v diviziji AFC Vzhod. K zmagi 48:19 je največ prispeval podajalec Josh Allen, ki je vrgel tri podaje za ‘touchdown’ in dvakrat še sam stekel v končno cono. Miami Dolphins se po zmagah sicer z bizoni lahko izenačijo, a so slabši v medsebojnem izkupičku.

Allen, sicer izbran na naboru leta 2018, je letos vsaj v širšem izboru igralcev, ki kandidirajo za naziv MVP, a mu do tega verjetno ne bo uspelo priti, saj imata Kansasov Cityjev Patrick Mahomes ter Green Bayjev Aaron Rodgers še bolj navdušujoče številke.

Buffalo je prvo mesto v diviziji nazadnje osvojil davnega leta 1995, od takrat je v AFC Vzhod prevladoval New England na čelu z dvojcem Bill Belichick – Tom Brady. Glede na to imajo Bills najbolj divje navijače, smo lahko kar malce žalostni, da prav letošnja sezona poteka brez gledalcev, saj bi sicer na zadnji tekmi sezone Orchard Park, kjer bizoni igrajo domače tekme, doživel pravi praznik ameriškega nogometa.

Zdaj je cilj ekipe Seana McDermotta, nekdanjega državnega srednješolskega prvaka v rokoborbi, še kakšna zmaga v končnici. Franšiza Bills, ki jo uspešno vodita zakonca Pegula, tudi na to čaka že 25 let. V drugem včerajšnjem obračunu so Green Bay Packers s 24:16 ugnali odpisane Carolina Panthers in tako v zadnjih dveh srečanjih rednega dela potrebujejo zgolj eno zmago, da bi si zagotovili prvo mesto v konferenci NFC ter si tako ustvarili en teden počitka v končnici.

Komentari

Vaš komentar