San Francisco v kupčiji dobil pomembno figuro za Super Bowl

Christian McCaffrey; Foto: Guliverimage

Nočno tekmo v ligi NFL med New Orleans Saints in Arizono Cardinals je zasenčil velik prestop enega izmed zvezdnikov. Christian McCaffrey, eden izmed najboljših tekačev lige, se seli v Kalifornijo in bo odslej igral za San Francisco 49ers.

McCaffrey je s približno 16 milijoni dolarjev letnih dohodkov najbolje plačani igralec na položaju tekača v ligi.

Kot največji zvezdnik Caroline odkar je bil leta 2017 izbran na naboru kot osmi po vrsti, zdaj odhaja v San Francisco, kjer ga bo pri teku med drugim ščitil tudi hrust slovenskih korenin, Nick Žakelj.

Vrača se v Kalifornijo

Panthers, trenutno najslabša ekipa lige, gredo s to potezo več kot očitno v totalno prenovo ekipe, saj so v zameno za McCaffreyja prejeli lep kapital za prihodnost.

San Francisco je namreč v nasprotno smer poslal po en izbor v drugem, tretjem in četrtem krogu prihodnjega nabora ter še en izbor v 5. krogu nabora čez dve leti.

Na očeh že v nedeljo

McCaffrey prihaja iz Kolorada, šolal pa se je na univerzi Stanford, ki je od štadiona 49ers oddaljena le 15 minut vožnje, tako da se “CmC” v Kaliforniji zagotovo počuti domače.

Tekač bo lahko za svoj nov klub nastopil že to nedeljo na tekmi proti Kansas City Chiefs (prenos ob 22.25 uri na SK3). 49ers prevzemajo del McCaffreyjeve plače, v letošnji “cap space” bo posegel le s 646.000 dolarji in čeprav je franšizo stal kar štiri prihodnje izbore, postaja San Francisco resen kandidat za preboj na februarski Super Bowl.

“Steklenko”

Marsikdo se je ob kupčiji Caroline in San Francisca privoščljivo namuznil in dejal, da je “trade” v bistvu dobila franšiza Panthers, saj je imel McCaffrey v preteklosti kar nekaj težav s poškodbami. V sezoni 2020 si je zvil gleženj in izpahnil ramo, lani utrpel strgano mišico v stegnu desne noge, potem pa si je novembra še enkrat zvil gleženj in končal sezono 2021.

Komentari

Vaš komentar