Jasno sporočilo: Furyja zanima le eden

Borilni športi 12. Okt. 202120:572 komentarja
Delite:
Tyson Fury si želi postati nesporni kralj težke kategorije tudi na papirju. Premagati mora le še Oleksandra Usyka in mu pobrati pasove. Foto: Guliverimage

Angleški boksarski orjak Tyson Fury, ki je pretekli konec tedna še drugič nokavtiral Američana Deontayja Wilderja in ubranil svetovni naslov v težki kategoriji po verziji WBC, pravi, da se ne misli boriti z rojakom Dillianom Whytom, čeprav je ta na lestvici te verzije prvi izzivalec.

V epskem dvoboju v Las Vegasu je Fury v noči na nedeljo v 11. rundi še drugič premagal Wilderja in razblinil vse dvome, da je trenutno najboljši boksar težke kategorije. Z zmago in ubranitvijo pasu WBC bi se moral po pravilih v naslednjih mesecih pomeriti s prvim izzivalcem v tej verziji, a po besedah očeta Tysona Furyja Johna to ne pride v poštev.

“Usyk ali nobeden,” je v pogovoru za talkSPORT dejal John. “Ostalo nas ne zanima, saj niso na Tysonevem nivoju.”

“Bi Whyte lahko konkuriral Wilderju? Seveda ne, zato ne vidim razloga, zakaj bi ga postavili v ring z mojim sinom, da ga nokavtira,” je še dodal.

Fury Wilder

Usyk šokiral Joshua in (za zdaj) razblinil angleške sanje

Ukrajinec Oleksandr Usyk je pred tedni presenetljivo po točkah šokiral Anthonyja Joshuo in mu pobral pasove – WBA, IBF in WBO. Ravno slednji dišijo Furyju, ki bi z zmago nad neporaženim Ukrajincem postal nesporni vladar težke kategorije. V primeru uspeha bi mu to uspelo kot prvemu po letu 1999, ko si je po zmagi nad Evanderjem Holyfieldom vse pasove okoli pasu nadel Lennox Lewis.

Oleksander Usyk je konec septembra utišal Tottenhamov stadion. Foto: Guliverimage

Whyte, ki bo sicer konec oktobra branil prehodni pas WBC prot Švedu Ottu Wallinu, ima trenutno v lasti prehodni pas po WBC, ki ga je osvojil po zmagi na Rusom Aleksandrom Povetkinom. Rus je pred tem Wyhta tudi grdo nokavtiral. “Nokavtiral ga je 42-letni Povetkin, zato menim, da vse skupaj nima smisla. Fury je najboljši, ko so pred njim najbolj nevarni tekmeci, zato se bomo držali tega načrta. Usyk ali nič,” je še enkrat več poudaril John.

Svetovna javnost si močno želela videti obračun med Furyjem in Joshuo, a je Ukrajinec na Tottenhamovemu stadionu šokiral boksarsko javnost in po točkah ugnal angleškega junaka. Usyk je še vedno neporažen, na 19 borbah je zabeležil ravno toliko zmag, a zdi se, da proti Furyju ne bi imel prav nobenih možnosti.

Vrhunci dvoboja med Furyjem in Wilderjem:

Komentari

Vaš komentar