Danes sezono začenja še Primož Roglič

Drugi športi 7. Mar 20218:56 0 komentarjev
Primož Roglič
Pierre Teyssot/ESPA-Images

Po Tadeju Pogačarju, ki je na Strade Bianchi zasedel sedmo mesto, danes sezono začenja tudi Primož Roglič. Zasavski orel bo na dirki Pariz-Nica napadal deveto zmago na zadnjih enajstih enotedenskih dirkah, na katerih je nastopil.

Že 79. dirka Pariz-Nica (znana tudi pod imenom dirka proti soncu) bo potekala ob poostrenih protikoronskih ukrepih, kar pomeni, da ob cestah ne bo množice navijačev, a kolesarji vseeno obljubljajo zanimivo dogajanje. Svojo priložnost bodo na osmih etapah dočakali sprinterju, kronometristi, ubežniki in tudi kolesarji, ki ciljajo na skupno zmago. Med slednjimi je glavni favorit prvi kolesar lestvice UCI Primož Roglič. Rogla bo prvič nastopil na kolesih Cervelo, potem ko so pri Jumbo Visma končali sodelovanje z Bianchijem.

Glavna tekmeca Rogliča prihajata iz vrst Ineosa. Britanski kolesarski imperij je na start v francosko prestolnico kot glavna aduta poslal Richieja Porta in aktualnega zmagovalca Gira Taoa Geoghegana Harta. Zmago bo branil Max Schachmann iz ekipe Bora HansGrohe, prvi domači adut pa je kapetan Groupame FDJ David Gaudu.

Po uvodu za sprinterje bo v tretji etapi na sporedu kratek 14 kilometrov dolg ravninski kronometer, odločitev o zmagovalcu bo bržkone padla na sobotni kraljevi etapi, vrstni red pa se lahko spremeni tudi na zadnji etapi, ki bo sicer dolga samo 110 kilometrov, vendar prinaša zaključna vzpona na Col d’Eze in Col de Quatre Chemins.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!