Darko Jorgić v Singapurju uspešen tudi v drugem krogu

Drugi športi 14. Mar 202314:35
Foto: Aleš Fevžer

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na enem najmočnejših turnirjev v sezoni v Singapurju v drugem krogu s 3:0 (8, 9, 4) premagal Nemca Kiliana Orta, 58. na svetovni lestvici. Jorgić, deseti nosilec, se bo v tretjem krogu, šestnajstini finala, pomeril z Brazilcem Hugom Calderanom, petim igralcem s februarske svetovne lestvice.

Šestindvajsetletni tekmovalec iz Ria de Janeira je s 3:1 ugnal Japonca Yukiya Uda. Calderan je bil pred letom dni že tretji na svetu in je najboljši namiznoteniški igralec iz Amerik doslej.

Brazilec je novembra predlani Jorgića izločil v osmini finala na svetovnem prvenstvu v Houstonu v ZDA, slavil je s 4:1. Z enakim izidom v nizih je Jorgića ugnal tudi v tretjem krogu na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

V prvem krogu turnirja v Singapurju je Hrastničan zanesljivo s 3:1 izločil Hrvata Andreja Gaćino, 25. igralca svetovne lestvice.

Jorgić je v današnjih dopoldanskih urah po lokalnem času izpadel med dvojicami skupaj s Švedom Trulsom Möregardhom. V drugem krogu je bila boljša južnokorejska naveza Woojin Jang/Jonghoon Lim, ki je slavila s 3:2 (-5, 8, 5, -5, 3). Jorgić in Möregardh sta v prvem krogu ugnala Slovaka Lubomirja Pišteja in Francoza Emmanuela Lebessonua s 3:1.

Na turnirju, ki se je začel v soboto in bo trajal do nedelje, nastopajo vsi najboljši na svetu. Merijo se za 2000 točk za svetovno lestvico in skupni denarni sklad, ki znaša dva milijona dolarjev.

Komentari

Vaš komentar