Zlata Tina piše zgodovino

Ljubljana – Tina Maze piše zgodovino slovenskega smučanja. Super šampionka je na smuku skupaj z Dominique Gisin osvojila prvo mesto in osvojila sploh prvo zlato kolajno za Slovenijo na zimskih olimpijskih igrah.

Po srebru Petra Prevca in bronu Vesne Fabjan ter Teje Gregorin je Tina Maze na najlepši mogoči način dopolnila slovensko zbirko kolajn na olimpijskih igrah v Sočiju. Črnjanka je s skoraj popolno vožnjo zlato osvojila v kraljevski disciplini alpskega smučanja – smuku. Črnjanka si prvo mesto deli s Švicarko Dominique Gisin, medtem ko je na tretjem mestu z zaostankom pičlih desetih stotink osvojila njena mlada rojakinja Lara Gut.

To je neverjetno, po vsem, kar je šlo letos skozi mene. Moja prva tekma je bil smuk v Črni. Spominjala sem se svoje prve tekme, pred tekmo sem imela smuk v glavi. Rekla sem si: če sem takrat zmagala, bom tudi sedaj. Če bi mi kdo pred časom rekel, da bom zmagala v smuku na OI, bi rekla, da je nor,” je bila po tekmi presrečna najboljša slovenska smučarka v zgodovini. Ob namigu, da bomo danes na slavnostni prireditvi samo Slovenci pobirali kolajne, saj bosta popoldne zasluženi odličji prejeli tudi Fabjanova in Gregorinova, je Mazejeva v šalijvem tonu odvrnila: “Vse tri danes? To je noro! Ne se razvadit’, okej?

Sijajen uspeh je z 10. mestom dopolnila Ilka Štuhec, Maruša Ferk pa je tekmo končala na 18. mestu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images