FFC znova prihaja v Ljubljano: V glavni borbi slovenski Rocky pričakuje Semtexa

Ljubljana – Največja borilna organizacija na področju nekdanje skupne države in tudi širše, Final Fight Championship, se 25. aprila znova vrača v legendarno ljubljansko dvorano Tivoli. V glavni borbi večera bo domači matador Miran Fabjan prekrižal pesti z eksplozivnim Britancem Paulom Dalyjem s pomenljivim vzdevkom Semtex.

Final Fight Championship bo 25. aprila že drugič gostoval v slovenski prestolnici, kjer se nam obeta nov zanimiv večer borilnih veščin. V ring bodo stopili vsi slovenski zvezdniki v kickboksu in MMA: Miran Fabjan, Mirko Vorkapič, Denis Chorchyp, Samo Petje, Rok Štrucl, Tomaž Simonič, Primož Vrbinc in tudi Bor Bratovž. Obeta se dvanjast zanimivih borb – šest po pravilih K-1, šest po pravilih MMA, kar obeta zanimiv večer.

Poslastica večera bo zagotovo “main event” kickboks dela in hkrati tudi glavni dvoboj večera, spopad med “Slovenskim Rockyjem” Miranom Fabjanom in svetovno super zvezdo Paulom Semtexom Daleyjem. Britanec se je bojeval v vseh največjih svetovnih promocijah, vključno z UFC, Strikeforce, BAMMA in Legend. Fabjan je bil v zadnjem nastopu za FFC poražen prav v Tivoliju s strani Maročana Ibrahima El Bounija, zato je njegov meč proti  Britancu, ki slovi kot izjemen nokavter, lepa priložnost, da se pred domačo publiko vrne v zmagovalne vode, kar je zagotovo tudi njegov namen.

Veliko obeta tudi obračun med Mirkom Vorkapičem in Teom Mikelićem. Tako borec iz Novega mesta kot mladi Hrvat slovita po svoji eksplozivnosti. Vorkapič se je v preteklosti že boril z največjimi imeni v kategoriji do 70 kilogramov, Mikelić pa je z zadnjo predstavo na Glory spektaklu v Zagrebu proti Murthelu Groenhartu dokazal, da se razvija v enega najboljših borcev v regiji. Kranjskogorski glasbeni zvezdnik Denis Chorchyp se bo Darianu Paladinu poskušal odložiti za poraz iz leta 2010, vzhajajoča zvezda slovenskega kicboksa Samo Petje se bo zoperstavil Kevinu Hesselingu, Rok Štrucl pa se bo po daljši odsotnosti zaradi poškodbe poskušal na zmagovita pota vrniti z borbo proti Elmirju Mehiću. V K-1 delu bodo gledalci lahko uživali še v dvoboju Mladena Kujundžića proti Dženanu Poturaku, bratu slovitega Dževada.

V MMA delu Simonič, Vrbinc, Bratovž

Veliko obetajo tudi MMA borbe, kjer bosta imela glavno besedo super veteran Dion Staring in naš Tomaž Simonič. Staring je lani v Zagrebu debitiral z zmago, proti Simoniču pa mu zagotovo ne bo lahko. Primož Vrbinc bo zmagovalni niz poskušal nadaljevati proti Viktorju Halmiju, Bor Bratovž  pa se bo zoperstavil Davidu Zawadi. V preostalih treh borbah ne bomo videli slovenskih nastopov, a zato ne bodo nič manj zanimive.

V vsakem primeru se 25. aprila v Ljubljani obeta pravi spektakel, ki ga ne gre zamuditi.

FFC 12: Daley vs. Fabjan

K-1:

 • Paul Daley (VB) vs. Miran Fabjan (Slo)
 • Mirko Vorkapić (Slo) vs. Teo Mikelić (Hrv)
 • Denis Chorchyp (Slo) vs. Darian Paladin (Hrv)
 • Samo Petje (Slo) vs. Kevin Hesseling (Niz)
 • Rok Štrucl (Slo) vs. Elmir Mehić (BiH)
 • Mladen Kujundžić (Hrv) vs. Dženan Poturak (BiH)

MMA:

 • Dion Staring (Niz) vs. Tomaž Simonič (Slo)
 • Primož Vrbinc (Slo) vs. Viktor Halmi (Mad)
 • Bor Bratovž (Slo) vs. David Zawada (Nem)
 • Ivica Trušček (Hrv) vs. Oleg Bagov (Rus)
 • Antun Račić (Hrv) vs. Zoltan Turi (Mad)
 • Luka Jelčić (Hrv) vs. Valentin Nikolov (Bol)

Author: Ž. Š., Foto: Final Fight