Odlični Žagar po premierni zmagi tokrat tretji

Ljubljana – Najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar nadaljuje z odličnimi predstavami, saj je v soboto na četrti dirki svetovnega prvenstva, ki ga lahko v živo spremljate na programih Sport Kluba, osvojil odlično tretje mesto. Zaostal je le za Taiom Woffindenom in Gregom Hancockom.


Matej Žagar je tudi na Češkem zadržal odlično formo iz Finske, kjer je pred 14 dnevi slavil svojo prvo zmago med elito. Serijski slovenski prvak je v Pragi končal na tretjem mestu, premoč je priznal le zmagovalcu Taiu Woffindenu in veteranu Gregu Hancocoku.
Z novimi stopničkami in osvojenimi 16 točkami je Žagar napredoval tudi v skupnem seštevku, kjer sedaj s 43 točkami drži peto mesto, a le s tremi točkami zaostanka za vodilnim Woffindenom, ki je tudi aktualni svetovni prvak. Da je konkurenca res neizprosna, priča tudi podatek, da deveti Martin Smolinski za Žagarjem zaostaja šest točk.
Naslednja dirka in nova priložnost za odlično uvrstitev Žagarja bo na sporedu 14. junija, ko se bodo najboljši svetovni spidevejisti zbrali v Malili na Švedskem. Dirko si boste ekskluzivno lahko ogledali na Sport Klubu.

Author: Ž. Š., Foto: Speedway GP