VIDEO: Šaljivec Mourinho obmetaval klop Olimpije

Jose Mourinho je pravi posebnež, kar vedno znova dokazuje. Tokrat so se o njegovem unikatnem karakterju lahko prepričali tudi v Stožicah, ko je ob robu igrišča energično vodil svoj Chelsea na prijateljski tekmi proti Olimpiji, ob dvomljivo razveljavljenem zadetku pa ostro protestiral pri sodniku. O tem se je pozneje razgovoril tudi na nabito polni tiskovni konferenci, ko se je pošalil na sodnikov račun, Ljubljančane pa je pohvalil, ker so se dostojno upirali njegovi ekipi in njegove igralce pošteno namučili. Eden izmed gledalcev na stadionu pa je Mourinha ujel tudi pri “prikritem dejanju”. Med tekmo je nekaj vrgel proti klopi Olimpije in se naredil “neumnega”, kar si lahko ogledate spodaj v videu.

Mourinho se je Ljubljančano sicer na tiskovni konferenci zahvalil za dobro partijo. “Igrali smo proti težkima in dobro pripravljenima tekmecema, tako v Avstriji kot v Ljubljani. Za nas rezultat ni najbolj pomemben, pomembne pa so težke tekme,” je zbrani sedmi sili povedal Portugalec. Obregnil se je kakopak tudi ob sodnika: “Sodnik mi je dejal točno to, kar vsi sodniki rečejo v takem trenutku – to je bila moja odločitev in treba jo je spoštovati. Niti malo ni pojasnil, zakaj se je tako odločil. Na velikem ekranu na stadionu smo videli, da je najprej zadel Terry, žoga se je nato odbila nazaj v polje in še Ivanović jo je potisnil prek golove črte, sodnik pa je razveljavil gol.”

Mourinho je potarnal tudi, ker v kadru še nima kreatorjev igre, saj so zaradi sodelovanja na svetovnem prvenstvu vsi še na dopustu. Odsotnost igralcev kova Oscar, Hazard, Schürlle in Willian se pač pozna. Je pa Anglež poudaril tudi, da je angleška liga, ki jo boste tudi letos ekskluzivno lahko spremljali na programih televizije Sportklub, najtežja na svetu. Nikjer ni kar pet kandidatov za naslov prvaka …

Author: L.S., Foto: Getty Images