VIDEO: Incident v Dallasu: Keita Pepeju v glavo vrgel plastenko vode!

Drugi športi - ostalo 30. Jul 20149:06 > 03. Avg 2014 19:35

Včeraj sta se v nič kaj prijateljskem vzdušju na pripravljalnem turnirju v Dallasu v Združenih državah Amerike srečali ekipi Reala Madrida in Rome, saj je do incidenta prišlo še pred samim začetkom tekme. Sporekla sta se Realov branilec Pepe in Romin vezist Seydou Keita, ki je bil seveda pred tem več let na delu pri Barceloni. Ob uradnem pozdravu obeh moštev pred začetnim sodnikovim žvižgom namreč Keita Pepeju ni želel stisniti roke, domnevno zato, ker ga je med tekmo el clasica leta 2011 Portugalec označil za “opico”. Pepe je nato bojda pljunil Afričana, kar se na videu sicer ne vidi, je pa to četrti sodnik po tekmi povedal sedmi sili. Keita se je spustil provocirati in je v Pepeja vrgel plastenko vode. Le za las je zgrešil njegov obraz.

Zaradi Keitajeve reakcije je še pred začetkom tekme prišlo do manjšega prepira med obema ekipama; Keitaja je miril novi soigralec, Argentinec Juan Iturbe, 34-letnika pa se je pomiril šele po pogovoru s Xabijem Alonsom. Pepe se je sicer plastenki vode spretno izognil; zadela ga je le v ramo, čeprav je bila namenjena v njegov obraz, vse skupaj pa je Portugalec pospremil s ciničnim nasmeškom. Bolj razburjen je bil Sergio Ramos, ki je Keitaju namignil, da se obnaša kot norec.
Tekma se je po manjšem incidentu vendarle začela, edini gol na tekmi pa je v 58. minuti srečanja dosegel Romin kapetan Francesco Totti in Rimljanom zagotovili minimalno, a prestižno zmago nad aktualnimi evropskimi prvaki. Za Real je bil to že drugi poraz proti italijanski ekipi v letošnjem pripravljalnem obdobju, saj ga je pred dnevi po enajstmetrovkah premagal Inter.

Author: L.S., Foto: Getty Images