Sport Klub za vikend tudi v znamenju gorskega kolesarstva

Drugi športi - ostalo 3. Sep 201416:49 > 04. Sep 2014 9:25

Ljubljana – Ob Ligi prvakov, angleški Premier ligi, španski La ligi, ligi NBA, ligi KHL in številnih ostalih športih bomo na Sport Klubu za vikend prenašali tudi štiri dirke svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu. Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič v olimpijskem krosu napadati najvišja mesta.

Prvi dami slovenskega gorskega kolesarstva, Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič, sta v preteklosti že večkrat dokazali, da spadata v sam svetovni vrh. Sodeč po zadnjih tekmah svetovnega pokala sta obe na Norveško v Hafjell in Lillehammer odšli odlično pripravljeni, kar veliko obeta.

Skupno bo na severu Evrope slovenske barve zastopalo 12 kolesarjev in kolesark. Ob že omenjenima Žakljevi in Klemenčičevi še Rok Naglič, Peter Zupančič, Gregor Krajnc, Miha Halzer, Kevin Berginc, Zarja Černilogar, Žiga Pandur, Jure Žabjek, Nal Otoničar in Miha Ivančič.

Glavna vrhunca bosta na sporedu v soboto in nedeljo. Prvi dan vikenda si ob 11:50 z neposrednim prenosom na SK 3 oglejte tekmo olimpijskega krosa za ženske, kjer imamo Slovenci v Žakljevi in Klemenčičevi najmočnejša aduta, ob 14:20 pa prav tako na SK 3 sledi še moška tekma. V nedeljo bo ob 12:05 v živo na SK 3 ženska tekma v spustu, ob 13:30 sledi še moška.

Dirke bosta komentirala Toni Brodar in Boris Detiček, za strokovne komentarje pa bo poskrbel Andrej Dekleva.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images