Po slavju Wigginsa vsi v pričakovanju cestne dirke

Ljubljana – Bradley Wiggins je s perfektno odpeljanim kronometrom Tonyju Martinu preprečil, da bi se še četrtič zapored okitil z naslovom svetovnega prvaka v vožnji na čas. Kristijan Koren in Matej Mohorič v Ponferradi daleč od najboljših. Cestna dirka v nedeljo od 13:00 naprej v živo na SK 1.
Bradley Wiggins je za 47,1 kilometer dolgo razdaljo v Ponferradi potreboval 56 minut in 25 sekund. Prvi favorit Tony Martin, ki bi z zmago postal prvi kolesar s štirimi zaporednimi naslovi svetovnega prvaka v kronometru, je zaostal 26 sekund, medtem ko je tretji Tom Dumoulin zaostal še 14 sekund več.
Bilo je težko, vendar sem imel na koncu dovolj ‘goriva’, da sem zmagal. Premagati Martina je res izjemno, saj je bil v zadnjih letih praktično nepremagljiv,” je bil zadovoljen 34-letni Wiggins, ki si je odločilno prednost pridobil v drugem, nekoliko bolj razgibanem delu trase. “Zagotovo sem razočaran, srebro mi ne pomeni nič,” Martin ni skrival nezadovoljstva z “zgolj” drugim mestom.
Slovenska predstavnika se po pričakovanjih nista vmešala v boj za najvišja mesta. Kristijan Koren (+3:50) je končal na 40., daleč najmlajši tekmovalec na startni listi Matej Mohorič (+6:46) pa 56. mestu.
Večina že osredotočena na nedeljski vrhunec

Po “uri resnice” drugi vrhunec SP sledi v nedeljo, ko bo na sporedu cestna dirka v kategoriji elite. Slovenske barve bodo zastopali Kristjan Fajt, Grega Bole, Jure Kocjan, Kristjan Koren, Jan Polanc in Luka Mezgec. Selektor Gorazd Štangelj si želi taktično popolne vožnje, natančnih napovedi pa ni želel dajati. Nedeljsko dirko si od 13:00 naprej v živo oglejte na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images