VIDEO: Amaterski posnetek grozovite Bianchijeve nesreče!

Dirkač Marussie Jules Bianchi, ki se je v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah hudo ponesrečil na dirki za veliko nagrado Japonske v formuli 1 v Suzuki, je še vedno v kritičnem stanju, čeprav ne ekipa ne njegova družina novih informacij v javnost do nadaljnega ne daje. Talentirani francoski voznik, čigar kariero v formuli 1 podpira tudi slavno moštvo Ferrari, še vedno leti v kliničnem centru v mestu Jokaiči, v ponedeljek pa so japonski mediji poročali, da je njegovo stanje še vedno kritično, a stabilno. In če svet kraljevskega razreda motošporta upa, da se bo za Bianchija vse dobro izšlo, njegove poškodbe mediji že primerjaju s tistimi Michaela Schumacherja, ki jo je slabo odnesel. 


Na Japonsko je dopotoval tudi profesor Gerard Saillant, predsednik FIA medicinske komisije, ki se je ukvarjal že tudi s poškodbami glave Schumacherja, ko je Nemec ležal v kliničnem centru v Grenoblu. Tudi Saillant ni želel ugibati, kakšne bi lahko bile posledice za Francoza, ki ga je marsikdo že v prihodnji sezoni videl za volanom ferrarijevega dirkalnika, saj morda odhajata oba letošnja voznika, Fernando Alonso in Kimi Raikkonen.
In medtem, ko svet formule 1 čaka na nove informacije, splet že preplavljajo amaterski posnetki Bianchijeve nesreče, ki je sredi dirke za VN Japonske s steze zletel proti zaščitni ogradi na istem ovinku, kot krog pred njim Adrian Sutil. V televizijskem prenosu Bianchijeve nesreče sploh niso pokazali, amaterski posnetki pa razkrivajo, s kakšno hitrostjo je Francoz v resnici priletel pod viličarja, ki je ravno umikal Sutilov dirkalnik. 

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images