Petje po naslovu FFC prvaka cilja na Glory

Ljubljana – Samo Petje je v petek v Hali Tivoli s spektakularno zmago proti Teu Mikeliću ubil dve muhi na en mah. Hrvatu se je maščeval za poraz iz Poreča in se hkrati okitil s prvim naslovom FFC prvaka v kategoriji do 70 kilogramov po pravilih K-1. Cilji Belokranjca po novi zmagi z nokavtom segajo vse do najelitnejše stand-up organizacije Glory.

Prvi obračun med Samom Petjetom in Teom Mikelićem je zmagovalca dobil šele po sodniški odločitvi, v Ljubljani je bilo vsega skupaj konec krepko pred iztekom prve runde. Slovenski “wunderkind” iz Metlike je s “high-kickom” prizemljil Hrvata, ki je nato potreboval kar nekaj časa, da je prišel k sebi, a kasnejši pregled pri zdravniku je pokazal, da ne gre za nič hujšega, in se okitil s prvim naslovom FFC prvaka v kategoriji do 70 kilogramov po pravilih K-1.

“Moramo biti iskren in priznati, da nisem pričakoval takšnega razpleta. Verjel sem, da me čaka težka borba, tako sem se tudi pripravil. Že ko je bila borba napovedana, sem napovedal, da bom pripravljen bolje kot kdajkoli prej in res moram povedati, da se je vse poklopilo in na koncu sem prišel še do enega slavja z nokavtom. Teu želim hitro okrevanje, nadejam se, da bo z njim vse v redu in da se bo čim hitreje vrnil v ring. Vendarle bi si želel, da bi na zmago prišel na kakšen drug način,” je po dvoboju dejal Petje.

“Za mene je vsak dvoboj enako pomemben, zmaga pa je edino, kar me zanima, ko stopim v ring. Revanš je vedno zelo zanimiv. Najin izid je sedaj 1:1 in pripravljen sem Mikeliću ponuditi revanš, kot ga je tudi on meni,” je dodalo trenutno prvo ime slovenskega K-1.

Petje bi se decembra lahko vrnil na Japonsko, kjer je pred kratkim že opozoril nase, v bližnji prihodnosti pa se želi prebiti tudi na veliki oder največje svetovne stand-up organizacije Glory. “V tem trenutku težko rečem, proti komu bi branil naslov prvaka, o tem bo odločil FFC. Ne želim izbirati nasprotnikov. Seveda bi si želel, da so moji nasprotniki borci, proti katerim moj rejting v primeru zmage raste, da se čim bolj približam Gloryju. Vendarle so sanje vsakega borca, da se bori v tej organizaciji, toda nikamor se mi ne hiti, grem korak po korak,” je svoje želje razkril Petje.

Lemmy Krušič je v krstni borbi za naslov prvaka v kategoriji do 66 kilogramov klonil proti Hrvatu Antunu Račiću, sta pa gledalce v zelo slabo zasedeni Hali Tivoli z zmagama razveselila še Miran Fabjan in Denis Chorchyp.

Author: Ž. Š., Foto: FFC