Zavec opravil s tehtnico, zdaj pride na vrsto Madžar

Ljubljana – Dejan Zavec je uspešno opravil s tehtanjem pred borbo za naslov evropskega prvaka po verziji WBO v supervelterski kategoriji (do 69,9 kg). Mr. Sympatikus je na tehtnico stopil z 69,8 kilograma in z odliko opravil s prvo nalogo. V mariborski dvorani Tabor ga v petek čaka Madžar Ferenc Hafner, ki je imel povsem enako kilogramov kot ptujski šampion.
Dejan Zavec je odlično pripravljen na svoj prvi dvoboj v supervelterski kategoriji, ko se bo v petek zvečer v mariborski dvorani Tabor udaril s Ferencom Hafnerjem. Ptujčan je dan pred borbo uspešno prestal uradno tehtanje, potem ko mu je tehtnica pokazala 69,8 kilograma. Z uradnim tehtanjem je brez večjih težav opravil tudi Madžar in zagotovil predpisanim kriterijem.
Enemu in drugemu pri 38-letih izkušenj ne manjka. Vsaj na papirju je favorit Mr. Sympatikus, ki je nas opozoril tudi onkraj velike luže. Na krilih zmage nad Hafnerjem se želi Zavec znova vrniti v meko boksa, kjer ima po svojih besedah še kar nekaj neporavnanih računov. 
Zavec bo v svojem 37. profesionalnem dvoboju poskušal doseči 34. zmago. V primeru uspeha se bo okitil z naslovom evropskega prvaka po verziji WBO v supervelterski kategoriji.
Verjamem, da ima Hafner svoje načrte, tudi jaz jih imam. Čeprav sem na papirju jaz močnejši tekmec in vem, da ga lahko premagam, ne bom prepustil naključij v ringu, kjer se je že velikokrat zgodilo marsikaj. Ne bom dovolil, da bi me Hafner presenetil, zato sem osredotočen na svoj napredek in delal bom na tem, da ostanem nepremagljiv v Sloveniji,” je odločen Zavec, Hafner je napovedal: “Na dvoboj sem se zelo dobro pripravljal. Čeprav poznam Zavca in vem, da je zelo dober boksar, menim, da bova jutri v ringu zelo izenačena. S svojim trenerjem sem se zelo dobro posvetoval in se odločil za novo taktiko, a ta bo do borbe ostala skrivnost.”
Pred Zavcem bosta občinstvo kar najbolje poskušala ogreti kicbokser Gregor Stračanek (v kategoriji do 71,8 kg se bo proti Hrvatu Luki Tomiću potegoval za naslov evropskega prvaka v polnem kontaktu združenja WAKO PRO) in Denis Simčič (v poltežki kategoriji ga čaka Čeh Josef Obesl).

Author: Ž. Š., Foto: Dejan Zavec/Facebook