Zavec: Ali Amerika tam ali Amerika tukaj v Evropi

Ljubljana – “Želja je jasna: ali Amerika tam ali Amerika tukaj v Evropi,” je po 34. zmagi v profesionalni karieri odločeno napovedal Dejan Zavec. Ferenc Hafner ni bil dorasel najboljšemu slovenskemu boksarju vseh časov, ki si že v kratkem želi odmevnejšega obračuna.


Dejan Zavec je v prihodnje pripravljen na obračune v velterski ali supervelterski kategoriji. “Ker imam tako veliko več možnosti, da pridem do dvoboja,” je pojasnil Ptujčan, ki v eni in drugi kategoriji meri na sam vrh. “Jasno, vsi govorimo o Mayweatherju in Pacquiau, če mi lahko kdo zagotovi obračun, potem kar,” je prisotno sedmo silo sprva nasmejal Zavec in v nadaljevanju v bolj resnem tonu omenil tudi mehiškega superzvezdnika Saula Alvareza in šampiona iz Portorika Miguela Cotta.
“Vesel sem, da sem s takšno lahkoto nadzoroval dvoboj in pokazal, da sem uspešno saniral poškodbo. Kljub letom še vedno zmorem, še vedno se počutim odlično. Imam še rezerve in zanimajo me borbe, za katerem vem, da bo potrebno še bolj zavihati rokave. Dvoboj sem začel in končal dvoboj brez poškodb, moja zgodba se nadaljuje,” je bil zadovoljen Zavec. Zadovoljnih je bilo tudi dobrih 3000 gledalcev v dvorani Tabor, ki so poskrbeli za pravo nogometno vzdušje.
Zavec je dvoboj začel previdno. Nenazadnje je od zadnjega obračuna s Sebatianom Allaisom minilo že skoraj leto dni, vendar se je po nekaj natančno odmerjenih udarcih hitro sprostil. Nadaljevanje je bilo veliko lažje, ko je Zavec posameznim udarcem dodal nekaj povezanih udarcev, se je Ferenc Hafner hitro znašel v težavah. Madžar si za prikazano vendarle zasluži priznanje. Da je svoje sanje po odmevni zmagi končal šele v sedmi rundi, pa se vseeno lahko zahvali le svoji srčnosti in trdi bradi.
Kaj za Zavca sledi v prihodnosti? kot je tudi sam poudaril, glede na svojo starost časa nima ne pretek. Pri 38-letih se nezadržno približuje konec kariere, a pred dokončnim slovesom si želi vsaj še en odmeven obračun, ali v Evropi ali v ZDA. “Videli bomo, kaj bo prinesel čas. Ne bom se zaleteli. Je pa želja jasna: ali Amerika tam ali Amerika tukaj v Evropi. Res zgodnja pomlad 2015 je skrajni rok za moj naslednji boj. Upam, da lahko že kmalu razkrijem, kje in proti komu. Morda bo do največjih imen potrebno počakati še eno borbo, morda tudi ne. Pustimo se presenetiti,” je dejal Zavec, po stari navadi pa smo za kakšno oprijemljivejšo informacijo ostali prikrajšani …

Author: Ž. Š., Foto: Dejan Zavec/Facebook, Bojan Selinšek