VIDEO: Real dobil še eno bitko z Barcelono

Ljubljana – Madridski Real ne počiva na lovorikah, temveč vselej z enim očesom že gleda v prihodnost. Galaktiki so si tako zagotovili usluge Marca Asensia, ki velja za enega od največji talentov španskega nogometa. Komaj 18-letni krilni nogometaš je imel na mizi tudi ponudbo Barcelone, vendar je raje izbral Madrid.

Marco Asensio se bo v madridski Real iz Mallorce preselil ob koncu sezone, do takrat bo navduševal navijače na Balearskih otokih. Mladenič se najbolj znajde na položaju krila, strokovnjaki pa so ga že pred časom označili za enega največjih talentov španskega nogometa.

“V tem klubu je vse mogoče, videli bomo, kaj se bo zgodilo, toda Real se je odločil in jaz sem zelo srečen. Veselim se dokončanja posla in razpletu, ki bo zadovoljil vse – klub, mene in Real. Velika čast je, ker se zame zanimajo največji klubi, Real pa je najboljši od najboljših. Dogovor je, da bom tam pet let in sedaj moram le uživati,” je bil ob sklenitvi posla navdušen Asensio, tudi Carlo Ancelotti je pozdravil prihod nadarjenega nogometaša: “Gre za zelo dobrega nogometaša in zato se z Mallorco dogovarjamo za njegov prihod naslednje leto.”

Real naj bi Mallorci odštel 3,5 milijona evrov, galaktiki pa imajo na radarju tudi 21-letnega brazilskega vezista Lucasa Silvo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images