Jordan le za las ušel pred Tysonom

Drugi športi - ostalo 8. Jan 201513:27 > 09. Jan 2015 9:07

Ljubljana – V družbi še vedno najmlajšega svetovnega boksarskega prvaka v zgodovini težke kategorije Mikea Tysona ni nikoli dolgčas. Njegov prijatelj in nekdanji menedžer Rory Hollaway je v knjigi z naslovom Neizpovedana zgodba Mika Tysona: Treniranje zveri med drugim razkril, da je slavni boksar pred leti želel obračunati tudi z najboljšim košarkarjem vseh časov Michaelom Jordanom.

Vse skupaj se je dogajalo v neki restavraciji, razlog pa se skriva v nekdanji soprogi Mika Tysona, Robin Givens, s katero se je v razmerje zapletel tudi Michael Jordan. Rory Hollaway piše, da sta bila na zloglasni večerji v družbi Jordana še Mike Ditka in Richard Dent (oba člana ekipe Chicago Bears iz lige NFL), medtem ko je Tysona med drugimi spremljal tudi slavni promotor Don King.

“Mike je počasi srkal svojo najljubšo pijačo, koktejl Long Island, s časom pa so iz njega začele prihajati iskrene stvari,” piše Hollaway: “Hitro sem ugotovil, kam to pelje pa sem dejal natakarju, da Mikeu razvodeni pijačo. Mike je preko stola gledal v Jordana in mu kar naenkrat dejal: Hej, ti, misliš, da sem neumen? Vem, da si se zapletel z mojo pra…..”

“Jordan je izgledal, kot da bi videl duha, Mike pa je še enkrat ponovil: Vem, da si se zapletel z njo, lahko mi priznaš. V tistem trenutku je Michael le želel vstati in zbežati. Ni želel nikakršnega konflikta. Mike se je obrnil k Ditki in mu dejal: Misliš, da se tebe kdo boji? Vse to rasistično sranje, o katerem si govoril? Obrnil se je tudi proti Dentu in mu dejal: Vsi se bojite tega prekletega človeka, Richard. On je nihče. Pustil ga boš, da govori to sranje?”

Po pisanju Hollawayj je vse skupaj poskušal pomiriti Don King z zamenjavo teme pogovora, vsi ostali pa so poskušali pomiriti razjarjenega Tysona, ki je menda na ves glas vpil, kako bo “razbil Jordana”. Na koncu je Jordan le uspel odnesti celo kožo, čeprav očitno ni bil daleč, da bi izkusil trdoto Tysonovih pesti.

Še besedo ali dve o Robin Givens. Tyson se je z njo poročil leta 1988, a ljubezen ni trajala prav dolgo, slavni boksar je bil kasneje obtožen za posilstvo in fizično nasilje, za kar je nekaj časa preživel tudi za zapahi. Jordan omenjene zgodbe nikoli ni niti zanikal niti potrdil, prav zagotovo pa si nihče ne bi želel biti v njegovi koži.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images