VIDEO: Carletto sprejet v italijansko hišo slavnih

Drugi športi - ostalo 20. Jan 201512:16 > 21. Jan 2015 11:09
Carlo Ancelotti je bil v nedeljo sprejet v italijansko nogometno hišo slavnih, skupaj z Argentincem Diegom Armandom Maradonno, a če morda Italijan uspešni igralski karieri navkljub nikoli ni bil tako uspešek kot “Mali zeleni”, pa se je zato veliko bolje dokazal v vlogi trenerja. “Carletto”, ki je igral kot centralni vezist za Romo in Milan, sodeloval pa tudi z italijansko reprezentanco na domačem svetovnem prvenstvu leta 1990, je namreč v svoji trenerski karieri vodil takšne klube, kot so Juventus, Milan, Chelsea, PSG in Real Madrid, povsod kjer je bil, pa je osvajal največje lovorike. 55-letnik se lahko pohvali s tem, da je Ligo prvakov osvojil tako kot igralec (Sacchijev Milan v letih 1989 in 1990) kot trener (z rossonerri v letih 2003 in 2007 ter z Realom leta 2014). Letos njegovi Galaktiki vodijo v španskem državnem prvenstvu in so odločeni ubraniti evropsko krono.


Ancelotti je na slavnostni prireditvi fotografom poziral z dresom italijanske reprezentance iz leta 1990, katero je nato doniral Nogometnemu muzeju Italije. Carletto je sicer produkt Parmine nogometne akadamije, a se je že leta 1979 preselil v Rim. Po osmih letih v dresu Rome, katere kapetan je bil vrsto let, je zaigral še za eno najuspešnejših ekip vseh časov, AC Milan.
Slavnostna podelitev nazivov se je “zgodila” v dvorani Palazzo Vecchio v Firencah. V hišo slavnih so bili sprejeti trije nekdanji nogometaši; Ancelotti kot trener leta, Diego Maradonna kot najboljši tujec v Italiji, Fabio Cannavaro pa kot najboljši domači igralec. Na podelitvi se je zbrala vsa italijanska trenerska smetana, Ancelotti pa se je slikal tudi z Antoniom Contejem in Arrigom Sacchijem.


Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images