VIDEO: Jacksonu Martinezu uspela asistenca sezone!

Kolumbijskemu nogometnemu zvezdniku Jacksonu Martinezu je uspela še ena fantastična poteza, tokrat na derbiju portugalskega državnega prvenstva, ko je s peto zaposlil Christiana Tella, da je ta sam steke l proti nasprotnikovim vratom in zabil za 1:0. Tello je na derbiju kroga za Porto proti lizbonskemu Sportingu na koncu dosegel celo klasičen hattrick, toda danes so socialna omrežja preplavili posnetki Martinezovega trika, ki ga seveda primerjajo z izjemno kick-box tehniko Zlatana Ibrahimovića. Jackson Martinez je žogo najprej sprejel s prsmi, preden si jo je akrobatsko poslal na levo nogo in podal proti posojenemu igralcu Barcelone. Za Tella je bil to prvi hattrick v profesionalni igralski karieri, z zmago pa se je Porto približal vodilni Benfici na štiri točke zaostanka v Ligi Primeiri. Tretji Sporting zdaj zaostaja že za 12 točk.


V portugalskem državnem prvenstvu so odigrali tekme 23. kroga, še naprej pa vodijo aktualni državni prvaki, ki so skupaj zbrali 59 točk. Benfica je sicer že v soboto zvečer s 6:0 razbila Estoril in 11 krogov pred koncem ostaja v najboljšem položaju, saj letos varovanci Jorgea Jesusa delajo izjemno malo napak. Porto je še vedno najbolj vroča ekipa lige, saj je dobil zadnjih pet srečanj v Primeiri, vmes pa iztržil še ugoden rezultat na gostovanju v Baslu, kjer se je igrala prva tekma osmine finala Lige prvakov (1:1).
Tekme portugalske lige tudi letos spremljate na programih televizije Sport Klub, sicer pa veliki derbi med Benfico in Portom še sledi 26. aprila, zato prvenstvo še zdaleč ni odločeno. Nocoj si sicer lahko ogledate še zadnjo tekmo omenjenega okroga, saj bo na sporedu še tekma med Belenensesom in Pacosom de Ferreiro. Domačini so trenutno na šestem mestu in imajo 34 točk, Pacos je dve mesti nižje in ima štiri točke manj.
Obe ekipi se še skušata približati šestemu mestu, ki prinašal kvalifikacije za Evropsko ligo, zato se nam obeta izjemno zanimiv obračun. Tekma bo v neposrednem prenosu na kanalu SK 3 ob 21. uri.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images