Jurišić prvi Slovenec v UFC

Ljubljana – Pa smo ga dočakali – prvega Slovenca v elitni MMA organizaciji UFC. Mladi Ljubljančan Uroš Jurišić bo v prihodnjih dneh in tednih kot član American Top Team nastopil v velikem resničnostnem šovu The Ultimate Fighter.

V Sloveniji še vedno premočno zapostavljeni MMA oziroma mešane borilne veščine v Urošu Jurišiću dobivamo borca svetovnega kova. Ljubljančan se je pred novim letom odpravil prek luže, kjer se je na Floridi pridružil treningom svetovno priznane telovadnice za borilne športe American Top Team. Čeprav je v prvem mesecu leta 2015 načrtoval povratek v Slovenijo, je Jurišić zaradi nastopa v resničnostnem šovu The Ultimate Fighter podaljšal svoje bivanje v ZDA.

Za razliko od prejšnjih resničnostnih šovov, v katerem so se med seboj pomerili mladi borci iz različnih klubov, bomo tokrat prvič spremljali obračune borcev iz dveh različnih ekip – Jurišićovega American Top Teama in Blackziliansa.

Največji talent MMA v Sloveniji bo v priljubljenem TUF nastopil v ekipi American Top Teama, katerega barve bodo zastopali še Marcelo Alfaya, Steve Carl, Nathan Coy, Michael Graves, Hayder Hassan, Sabbah Homasi in Steve Montgomery. Zmagovalna ekipa bo na koncu dobila 500 tisoč ameriških dolarjev denarne nagrade, najboljši borci pa tudi profesionalno pogodbo z UFC.

Jurišić je v svoji karieri dobil vseh pet obračunov, sicer pa je edini Evropejec tako v eni kot drugi ekipi. Prva epizoda nove sezone TUF bo na sporedu 22. aprila.

Author: Ž. Š., Foto: Facebook