Venko prvo ime Zlatega bistriškega grba

Slovenska Bistrica – V prvi tekmi letošnje mednarodne boksarske serije Grand Prix, 22. Zlatega grba Slovenske Bistrice, kjer so nastopili boksarji iz Nemčije, Hrvaške in Slovenije, je prestižno nagrado osvojil domači boksar, član boksarskega kluba Slovenska Bistrica, večkratni državni prvak in reprezentant Aljaž Venko. Reportaža iz dogajanja v Slovenski Bistrici v prihodnjih dneh na Sport Klubu!

Konjiška jeklena pest je v zadnji borbi večera že po prvi rundi primoral Nemca Afrima Johanesa k predaji, potem ko mu je počila arkada. V športni dvorani Slovenske Bistrice je bilo skupno na sporedu osem borb. Prireditev je svečano odprl župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar.

V uvodni borbi večera je Hrvatica Nikolina Čačič premagala še neizkušeno Mariborčanko Niko Kebrič, ki je kljub svoji mladosti nudila dostojni odpor. Hrvaški up Luka Plantič je v mladinski konkurenci do 75 kg premagal nemškega boksarja Ibraima Dialo s 3:0. Domači mladinec Jan Sekol, varovanec trenerja Stanka Skele, pa je bil z 2:1 boljši od Hrvata Ivana Šegrta.

V članski konkurenci, v kategoriji do 81 kg je Hrvat Damir Plantić premagal Nemca Melvina Perrya s 3:0, prav tako pa je bil njegov klubski kolega Stipe Pretinjča, v kategoriji do 64 kg, boljši od Kusrima Mahmutija, boksarja iz Heidelberga. Izkazal se je tudi Korošec Klemen Turkuš, ki je v kategoriji do 81 kg, z 2:1 premagal Nemca Alexsandra Buchmillerja. Mariborski up, Edin Sejdnović, varovanec trenerja Igorja Rašiča, je v kategoriji do 69 kg prav tako z 2:1 premagal odličnega Nemca Stephana Nikitina.

Za najboljšega tujega boksarja je bil izbran Plantić. Prestižni Zlati grb pa je iz rok bistriškega župana Ivana Žagarja in direktorja Grand Prixa, Nanija Matjašiča, prejel Venko, ki je prejel tudi prestižno novo penino blagovne znamke Kralj Matjaž.

Author: Ž. Š., Sport club M, Foto: Benjamin Bele