Ulaga spakiral kočke in zapustil SZS

Ljubljana – Na Smučarski zvezi Slovenije se tik pred začetkom olimpijske sezone znova dogajajo tektonski premiki. Primož Ulaga je zaradi osebnih razlogov nepreklicno odstopil z mesta predsednika.

Primož Ulaga, nekoč zelo uspešen smučarski skakalec, je na mestu predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS) zdržal le dobro leto dni, potem ko je lanskega septembra nasledil zlogalsnega Tomaža Lovšeta. Ulaga naj bi z mesta predsednika odstopil zaradi osebnih razlogovo, vendar ni točno navedel, kateri naj bi to bili.

Vladavino Ulage na SZS je zaznamoval predvsem spor z direktorico Barbaro Kürner Čad, ki se je morala junija posloviti iz svojega položaja, njeno mesto pa je avgusta zasedel Jurij Žurej. Glavni kritiki so Ulagi očitali tudi nepregledno poslovanje in sporno nakazovanje provizij. Ulaga se je med drugim zavzemal tudi za to, da bi bila zveza urejena po načelih gospodarskih družb, kar bi med drugim pomenilo, da bi bil predsedniški položaj plačana služba.

Člani Izvršnega odbora SZS so odločili, da bo krovno smučarsko zvezo do volilne skupščine vodil podpredsednik Enzo Smrekar.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images