Slovenska futsal reprezentanca začela priprave

NZS

Danes v Mariboru s pripravami začenja članska futsal reprezentanca, ki jo čez 35 dni čaka uvodna tekma evropskega prvenstva v Ljubljani.

“Čaka nas trdo delo. Morda bi si želel, da bi bili zdaj že v boljšem, optimalnem stanju. A se je že zgodilo, da so nam bolezni in poškodbe desetkale vrste, a se je na koncu vedno dobro izšlo,” je selektor Andrej Dobovičnik optimistično razpoložen pred prvim delom priprav, ki jih bo ekipa opravila med 26. in 30. decembrom v Mariboru.

Vabljeni igralci so Žiga Čeh (Imola ITA), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Alen Fetić (FC Litija), Matej Fideršek (Tommy Split HRV), Nejc Hozjan (Civitella Sicureza ITA), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Alen Mordej (KMN Bronx Škofije), Rok Mordej (FK Dobovec), Igor Osredkar (Makarska HRV), Damir Puškar (FK Dobovec), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Tilen Štendler (Maccan Prata C5 ITA), Denis Totoškovič (FC Litija), Teo Turk (FC L itija), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Benjamin Tušar (Siliko Rem Power).

Ekipi sta se pridružila tudi Žan Koren in Benjamin Tušar, ki bosta pomagala na treningu. To sta si zaslužila z dobrim delom in igrami v dresu reprezentance U21.

“Trenirali bomo dvakrat na dan, vmes pa bomo tudi precej igrali, da bomo uigrani, ko bo to najbolj potrebno,” je dodal Dobovičnik. Ekipi se bo v četrtek pridružil tudi Rok Mordej.

Slovenska reprezentanca bo zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom odigrala v Celju in v Trbovljah, tekmec pa bo 3. ekipa z zadnjega svetovnega prvenstva reprezentanca Irana.

Pripravljalni tekmi:

Trbovlje, 22.1.
Slovenija – Iran (19.00)

Celje, 23.1.
Slovenija – Iran (18.30)