Adrian Gomboc je evropski prvak!

Getty Images

Že prvi dan velikega tekmovanja v Tel Avivu Slovenija slavi izjemen uspeh. Adrian Gomboc je postal evropski prvak v judu v kategoriji do 66 kg!

To je bil popoln dan za Gomboca, ki mu je uspelo nadgraditi lansko srebro iz Varšave. Mlel je tekmece, v polfinalu po zlati točki opravil z Azerbajdžancem Orkanom Šafarovom, v finalu pa mu ni bil kos niti stari znanec Medves Matteo. Po minuti in pol finalne borbe je Gomboc tekmeca že položil na hrbet in povedel z vazarijem, kar je bilo na koncu ključno.

Res sem vesel, sploh ne vem, kaj naj rečem. Pokazal sem, da znam in zmorem. Za menoj je naporen dan, imel sem nekaj zdravstvenih težav pred tekmo, ki sem jih uspel odmisliti. Šel sem svojo pot – kot vedno. Na velikih tekmah sem vedno pokazal dobre borbe, tako je bilo tudi tokrat. Ne smeš se ozirati na tekmece, veliko nosilcev je tukaj izpadlo, Italijan je bil presenečenje, do 66 kg je tako, pride do velikih presenečenj. Sam sebe ne smatram za presenečenje, nadgradil sem lansko srebro,” je povedal Gomboc.