Slovenci pred polno dvorano napolnili mrežo Francozov

NZS

Na svoji 253. uradni tekmi je slovenska futsal reprezentanca dosegla visoko zmago. Pred kar 450 gledalci so bili varovanci selektorja Andreja Dobovičnika z 8:1 boljši od Francije. S tremi goli se je izkazal Kristjan Čujec.

Selektor Andrej Dobovičnik je uvodoma na teren poslal Alena Fetića, domačina Nika Zajca, Denisa Totoškovića in kapetana Igorja Osredkarja, na gol črto pa Vida Severja. V nadaljevanju jih je menjala četverica Gašper Vrhovec, Matej Fideršek, Kristjan Čujec, Nejc Hozjan, v prvem polčasu so na klopi ostali Žan Koren, Luka Kanc, Teo Turk ter Nik Logar.

Slovenija je v 4. in 12. minuti hitro kronala terensko premoč, dvakrat je zabil Čujec. Pred tem sta se pred francoskimi vrati v polpriliki znašla še Zajc in Totošković.

Fideršek je v 13. minuti povišal na 3:0. Francozi so po minuti odmora izkoristili napako v naši obrambni tretjini in znižali na 3:1. Kot da je to motiviralo naše igralce – Osredkar je po gneči pred vrati Francije pospravil žogo v daljši vratarjev kot. Po 6. akumuliranem prekršku gostov pa je končni izid polčasa postavil Vrhovec.

Svojo priložnost so imeli tudi Francozi, a je Sever v 18. minuti obranil strel z 10-metrovke. Prav tako je bil Sever na mestu v nadaljevanju tekme, v 23. minuti je dobro reagiral po strelu Mouhoudinea.

Si je pa Slovenija pred skoraj polno dvorano v Kopru do 26. minute nabrala štiri akumulirane prekrške. „Vztrajaj brez prekrška,“ je bilo slišati z naše klopi, ko je selektor opozarjal svoje igralce.

V 28. minuti pa so na svoj račun še enkrat prišli gledalci, gol je dosegel tudi Primorec Izolan Nik Zajc. V 31. minuti je z leve strani dobro poizkusil Hozjan, z desne pa v naslednji minuti Fideršek. Razpoloženost za igro je v 33. minuti potrdil Čujec s tretjim golom, s čimer je kronal že tako krasen dan – danes je z zagovorom diplomske naloge sklenil študij v Novi Gorici.

Po vodstvu 7:1 je selektor na ogrevanje poslal Korena in Logarja, ki sta nekaj za tem že vstopila na teren. Logar se je izkazal v 36. minuti, ko je obranil 10-metrovko (še drugo za Francijo nocoj v Kopru), po hitri akciji pa je mojstrsko podajo Čujca v gol z „lobom“ spremenil Fideršek za vodstvo 8:1.

Slovenija 8:1 Francija
1:0 Čujec (4.), 2:0 Čujec (12.), 3:0 Fideršek (13.), 3:1 Andrade (14.), 4:1 Osredkar (14.), 5:1 Vrhovec (16./10m), 6:1 Zajc (28.), 7:1 Čujec (33.), 8:1 Fideršek (37.)