Savšek v Pauju do drugega evropskega naslova

Getty Images

Kanuist Benjamin Savšek se je na evropskem prvenstvu v slalomu v divjih vodah v Pauju veselil svojega drugega naslova najboljšega na stari celini. Savšku sta družbo na stopničkah delala Fracoz Martin Thomas in Nemec Sideris Tasiadis.

Benajmin Savšek je v Pauju pred dvema letoma osvojil naslov setovnega prvaka v slalomu na divjih vodah, tokrat pa konkurenco ugnal še na evropskem prvenstvu. V polfinalu je z enim dotikom dosegel peti čas, v finalu pa odpeljal brez napake in Martina Thomasa prehitel za 79 stotink sekunde, tretji Nemec Sideris Tasiadis je zaostal več kot dve sekundi (2,18).

Lahko rečemo, da mi je uspela optimalna vožnja, podobna tisti na svetovnem prvenstvu. Tam sem imel še dotik, tokrat je šlo brez napake. Mogoče bi se dalo kakšno malenkost popraviti, a na te je težko vplivati. Pred startom nisem bil najbolj siguren vase, bil sem malo prazen. A sem hitro pozabil na vse, dobil pravi občutek v roke, že takoj ujel pravi ritem, nato pa bil zbran stoodstotno. Ko sem prišel na cilj, sem imel odličen občutek. Pomislil sem na končno zmago, a nikoli ne moreš vedeti, saj so bili na startu še sami odlični tekmovalci na čelu z domačinom Thomasom. Čeprav sem bil zelo zadovoljen s svojo vožnjo, se nisem smel prehitro veseliti, ko je prišel na cilj Francoz, mi je dokončno odleglo,” je po drugem naslovu evropskega prvaka za RTV Slovenija dejal 32-letnik.

Anže Berčič je končal na 14. mestu, Luka Božič pa mesto za njim.

V finalu kajakašic je Eva Terčelj osvojila peto mesto, zmage se je veselila Čehinja Amalie Hilgertova.