Slovenska namiznoteniška reprezentanca prvič na OI

Getty Images

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre, potem ko je na kvalifikacijskem turnirju na Portugalskem s 3:1 premagala še Indijo.

Dvoboj z Indijo, sicer šesto nosilko turnirja, ki je imela na papirju več možnosti za zmago, je bil izenačen, končal pa se je z zmago Slovencev 3:1. Dve točki je prispeval Darko Jorgić, eno pa Bojan Tokić.

Uvodna igra dvojic je bila najmanj dramatična. Deni Kožul in Bojan Tokić sta bila nemočna. Nato je Jorgić dobil dva izenačena niza proti Sathiyanu Gnanasekaranu s katerima je precej pridobil na psihološki prednosti. Indijec je nato v tretjem nizu osvojil zgolj tri točke.

Dvoboj med Bojanom Tokićem in Harmeetom Desaijem je napovedoval pravo dramo. Tokić je že zaostajal z 1:2 a se nato zbral in zanesljivo dobil dva niza za zmago s 3:2. 

Proti Sarathu Kamalu Achanti je Darko Jorgić izgubil prvi niz toda tako kot Tokić zbral misli in dobil naslednje tri, kar je povzročilo veliko veselje ekipe, ki jo vodi Andreja Ojsteršek Urh. 

Ker je naša reprezentanca na Portugalskem že pred tem premagala tudi Iran je tako postala ena izmed osmih reprezentanc, ki si je na tem turnirju zagotovila nastop na Olimpijskih igrah v Tokiu.