Slovenci na Češko po vozovnico za svetovno prvenstvo

NZS.si

Slovenska reprezentanca v futsalu se bo od nedelje naprej v Brnu potegovala za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Litvi. Njeni tekmeci bodo gostiteljica Češka, Kazahstan in Romunija. Cilj Slovencev, ki so se na Češko odpravili danes, je osvojitev eno od prvih dveh mest na turnirju skupine D.

Futsal.si / Facebook

Slovenija bo najprej v nedeljo igrala z Čehi, v ponedeljek s Kazahstanom, v sredo pa še z Romunijo. Na SP se bo s tega turnirja prebil le zmagovalec skupine, drugouvrščenega pa čakajo dodatne kvalifikacije.

Kot je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju pojasnil selektor Andrej Dobovičnik, na seznamu potnikov za Češko ni večjih presenečenj. “Veliko je prekaljenih borcev, ki so odigrali že veliko kvalifikacijskih tekem in so v dobri formi,” je uvodoma dejal selektor.

A hkrati je dodal, da je v zadnjem trenutku zaradi zdravstvenih težav odpadel “pivot” Denis Totošković. “Tako bomo šli na Češko z igralcem manj,” je pojasnil Dobovičnik.

Ta bo v Brno peljal Mateja Fiderška, Igorja Osredkarja, Jeremyja Bukovca, Nejca Hozjana, Roka Mordeja, Alena Fetića, Tea Turka, Klemna Duščaka, Kristjana Čujca, Žigo Čeha, Damirja Puškarja, Žana Korena in Tjaža Lovrenčiča.