Futsal: Poraz proti Čehom Slovenijo oddaljil od SP

NZS

Slovenska futsal reprezentanca je s porazom proti Češki (1:3) začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020. Edini gol za našo vrsto je dosegel Matej Fideršek, jutri, v ponedeljek, Slovenija ob 21. uri igra proti Kazahstanu.

NZS

Čehi so dobili prvi polčas, zadela sta Holy (iz prekinitve) in Vnuk, v drugem delu pa so bili naši igralci podjetnejši. Kristjanu Čujcu je veselje preprečil okvir vrat. Odločitev o zmagi je padla v zadnjih desetih minutah.

Ob zaostanku 0:2 se je selektor Andrej Dobovičnik odločil, da v igro pošlje vratarja igralca. V tej vlogi je bil Alen Fetić. Gol upanja je ob izteku 35. minute dosegel Matej Fideršek. Gol je padel po prekinitvi dobrih osem metrov od češkega gola. Domačini so naredili 4. akumulirani prekršek, izvajalec in podajalec je bil Fetić, strelec pa Fideršek.

Slovenija je nadaljevala v tem tempu, v 37. minuti so merili kapetan Igor Osredkar (zadel je stativo) in Čujec ter Teo Turk.

V 38. minuti pa so Čehi potrdili zmago. Po napaki, ko so naši izgubili žogo, je Žiga Čeh nepravilno oviral Radima Zarubo. Tomas Koudelka je izkoristil priložnost in povišal na 3:1. kar je bil tudi končni izid tekme.

Nocoj je še na sporedu tekma med Kazahstanom in Romunijo, jutri zvečer ob 21. uri pa Slovenija igra prav proti Kazahstanu. Torek je prost dan, v sredo pa se kvalifikacije sklenejo s tekmama Slovenija – Romunija in Češka – Kazahstan.