UFC dobil Habibovega naslednika

Drugi športi 16. Maj 20218:25 > 8:38
Foto: Troy Taormina

Brazilski borec Charles Oliveira se je po 11 letih križarjenja po UFC vendarle povzpel na prestol. V borbi za prehodni pas najboljšega v lahki kategoriji je v drugi rundi borbe na dogodku UFC 262 v Houstonu z nokavtom premagal Američana Michaela Chandlerja.

Čeprav se je po prvi rundi zdelo, da bo naslednik Habiba Nurmagomedova, ki je še vedno v pokoju in res nič ne kaže, da bi se vrnil v oktagon, Chandler, je v drugi rundi povsem zavladal 31-letni brazilski borec in po seriji udarcev v glavo že na začetku runde ugasnil ameriškega borca. To je bil za Brazilca že 17 predčasna zmaga v UFC, kar je nov rekord te največje MMA-organizacije na svetu.

Zaključek borbe v drugi rundi:

Držal je besedo, Chandler napovedal povratek

“Želel sem priti sem in pokazati, da sem najboljši v tej kategoriji. Povedal sem vam, da ga bom nokavtiral in držal besedo. Vsem sem dokazal, da sem najboljši. Michael je dober borec, a danes je bil moj dan,” je po zmagi dejal izkušeni Brazilec.

“Charles je resen posel, nimam kaj reči, a vrnil se bom. Obljubim vam, da bom v naslednjih 12 mesecih sam nosil ta pas,” je kljub porazu ostal velik optimist Chandler.

Komentari

Vaš komentar