Leški zmago prekratka za drugi del

Drugi športi 3. Feb 202416:32 0 komentarjev
Andreja Leški
Foto: Profimedia

Slovenski judoisti na grand slamu v Parizu tudi drugi dan ostajajo brez vidne uvrstitve. Andreja Leški je v soboto izpadla v osmini finala, Martin Hojak že po prvi borbi.

Aktualna evropska prvakinja Leški je v kategoriji do 63 kg v osmini finala naletela na izjemno razpoloženo 21-letno Nizozemko Joanne van Lieshot, ki je ves svoj razkošen talent pokazala že lani na svetovnem prvenstvu v Dohi, kjer je osvojila bronasto kolajno.

Še lani na SP v Dohi je bila v polfinalu boljša slovenska tekmovalka, danes pa se je razplet obrnil in napredovala je mlada Nizozemka. Pred tem je sedmopostavljena Leški preskočila prvi krog, v drugem pa je odpravila staro znanko Brazilko Ketleyn Quadros, nosilko olimpijske kolajne z iger 2008 v Pekingu. V sedmem medsebojnem uradnem obračunu se je petič veselila Slovenka.

V kategoriji do 73 je nastopil še drugi tekmovalec Bežigrada Martin Hojak. Po prostem prvem krogu ga je nato ugnal Romun Alexandru Raicu in se slovenskemu tekmovalcu oddolžil za lanski poraz v Zagrebu.

V nedeljo bo na olimpijski generalki v Parizu v odprti moški kategoriji nastopil še Bistričan Vito Dragič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!