Tudi ruski in beloruski dvigovalci brez tekem

Drugi športi 4. Mar 202213:05 > 13:06 0 komentarjev

Mednarodna zveza za dvigovanje uteži je prepovedala nastope na tekmah vsem športnikom in funkcionarjem teh dveh držav ter s koledarja umaknila vsa mednarodna tekmovanja v Rusiji in Belorusiji.

Na IWF dodajajo, da spoštujejo olimpijske vrednote, zato so podprli in sledili priporočilom Mednarodnega olimpijskega komiteja o suspenzu teh dveh držav.

IWF je ob tem odločila tudi, da bo s finančnimi sredstvi podprla ukrajinsko zvezo in športnike ter po spopadu aktivno pomagala pri obnovi infrastrukture za dviganje uteži. Ob tem dodajajo, da upajo, da bo v Ukrajini, ki ji bodo pomagali tudi s humanitarno pomočjo, čim prej zavladal mir.

Odpovedane so tudi igre specialne olimpijade v Kazanu, so danes potrdili pri Special Olympics International. Zimsko tekmovanje 2023 odpade. “V tem trenutku ne moremo zagotoviti učinkovite izpeljave in varnosti udeležencev tekmovanja. Strašno nasilje v Ukrajini in obsežne sankcije mednarodne skupnosti ter vsesplošna negotovost in strah nam onemogočata, da bi pripravili tekmovanje,” so zapisali v izjavi za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!