“Fury in Joshua? Zgodilo se bo šele, ko …”

Drugi športi 26. Dec 202021:14 > 21:34
Getty Images/Richard Heathcote
Getty Images/Richard Heathcote

Največji dvoboj v svetu boksa je trenutno zelo blizu realizacije. Tyson Fury in Anthony Joshua sta pripravljena na dvoboj in na to, da bosta navijačem prinesla prvega nespornega svetovnega prvaka po letu 1999 in Lenoxu Lewisu. Toda kljub temu še vedno ostajajo določene prepreke.

Britanca sta že večkrat dejala, da sta pripravljena na medsebojni obračun le-ta pa bo pravi spektakel za vse ljubitelje boksa v Veliki Britaniji.

“Med obema stranema potekajo pogovori glede dvoboja. Kar zadeva kraja borbe vsi pričakujemo, da bo to London. Toda videli ste kakšne so trenutno tam razmere. Zaradi širjenja koronavirusa so ukrepi znova poostreni. Da bo dvoboj potekal v Angliji se morata oba boksarja dogovoriti za precej nižjo plačo – morda polovico, morda pa celo 80 odstotkov manj,” je dejal Eddie Hearn, vodja agencije Matchroom Boxing, ki zastopa Anthonya Joshuo.

Mnogi so kot možno lokacijo borbe omenjali Wembley.

“Da bi bil dvoboj tam potrebujemo dovoljenje, da je lahko stadion poln,” je dejal trenutno najbolj vpliven promotor v svetu boksa.

Anthony Joshua (24-1, 22 KO) je po zmagi nad obveznim izzivalcem Kubratom Pulevom ubranil naslove v verzijah WBA, WBO in IBF. Na drugi strani pa je neporaženi Tyson Fury (30-0-1, 21 KO) z zmago nad Deontayom Wilderjem osvojil naslov WBC, obdržal pa je tudi naslov linearnega prvaka.

Komentari

Vaš komentar