Hauptman zapušča kolesarsko reprezentanco

Drugi športi 13. Avg 202110:31
Andreja Hauptmana je zamenjal Uroš Murn.

Po poročanju časnika Delo so možnosti, da bo Andrej Hauptman še naprej selektor slovenske kolesarske reprezentance, zelo majhne. Do menjave naj bi uradno prišlo zaradi njegovih obveznosti pri klubu UAE Team Emirates, neuradno pa zaradi zakulisnega dogajanja na Kolesarski zvezi Slovenije. Kdo bo Hauptmana zamenjal in vodil kolesarje na prihajajočih evropskem in svetovnem prvenstvu, še ni znano.

Slovenska kolesarska reprezentanca je na olimpijskih igrah v Tokiu dosegla neverjeten uspeh. Že prvi tekmovalni dan na Japonskem je na cestni dirki do bronaste kolajne prišprintal Tadej Pogačar in slovenskemu kolesarstvu priboril sploh prvo odličje na igrah pod petimi krogi.

Dosežek dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji je nato na kronometerski preizkušnji še nadgradil Primož Roglič, ki je z izjemno predstavo v uri resnice za več kot minuto prehitel vse tekmece in postal olimpijski prvak.

Pri obeh zgodovinskih uspehih je imel veliko zraven slovenski selektor Andrej Hauptman. Nekdanji kolesar je reprezentanco prevzel uradno prevzel leta 2017, kmalu zatem pa z Rogličem slavil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu v kronometru na Norveškem. Zdaj se, po poročanju Dela, Hauptman s selektorskega položaja umika, kdo ga bo zamenjal, pa še ni znano.

Čeprav gre za javno skrivnost, pa točnih odgovorov in razlogov za slovo Hauptmana ni. V pogovoru za Delo je novi predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavle Marđonović razkril, da obstajajo tudi možnosti, da Hauptman nadaljuje svoje delo. “Hauptman je že za lani po OI napovedal odhod, če bi igre izpeljali po prvotnem načrtu. Tako je dejal tekmovalcem in sodelavcem, to je vedelo tudi bivše vodstvo zveze. O tem je razmišljal, ker ima vse več obveznosti pri ekipi UAE, navedel je tudi nekaj osebnih razlogov, ki jih povsem razumem,” in dodal:

“Ne vemo še dokončno, kdo bo vodil reprezentanco na EP in SP, odločitev bo padla v roku 14 dni. Dogovarjamo se s celotno ekipo, tudi s Hauptmanom, ki je pomemben del zgodbe o uspehu. Trudili pa se bomo, da ne bo vse odvisno od ene osebe. V Sloveniji imamo še nekaj drugih dobrih kolesarskih strokovnjakov. Vsak se odloči, kot si želi,” je za novinarske kolege povedal Marđonović.

Evropsko prvenstvo v italijanskem Trentinu je na sporedu od 8. do 12. septembra, svetovno prvenstvo pa bo gostila Flandrija z začetkom 19. septembra. Kot kaže, bodo slovenski kolesarji – kdo od članov bo zastopal slovenske barve, še ni znano – tja odšli z novim selektorjem.

Komentari

Vaš komentar