Hozjanova ‘granata’ premalo za vsaj točko s Španci (VIDEO)

Drugi športi 6. Mar 202122:06 > 22:10
Matej Frideršek Slovenija futsal
NZS.si

Slovenska malonogometna reprezentanca je v kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na EP doma z 1:2 izgubila proti favoriziranim Špancem.

Slovenija se je v prvem polčasu odlično upirala sedemkratnim evropskim prvakom in v 18. minuti prišla celo do vodstva. Najprej je odlično posredoval vratar Igor Bratič, domača reprezentanca je krenila v protinapad, po desni je švignil Nejc Hozjan in s strelom v daljši kot španskih vrat poskrbel za eksplozijo navdušenja na slovenski klopi.

Žal so Španci v drugem delu zaigrali bolje in dvakrat zadeli. V listo strelcev se je obakrat vpisal član kluba Viña Albali Valdepeñas, Javier García Moreno, bolj znan kot “Chino”. Drugič žal le slabe tri minute pred koncem srečanja v Laškem.

Poraz varovancev Tomislava Horvata pomeni, da bo Slovenija za nastop na EURU 2022, ki ga prihodnje leto gosti Nizozemska, morala še kako garati, saj jo morda niti drugo mesto v skupini ne pelje neposredno na veliko tekmovanje.

V torek je na sporedu gostovanje pri Švicarjih, 12. aprila pa še domača tekma z Latvijo. Na EP se uvrstijo vse prvouvrščene ekipe ter 6 najboljših drugouvrščenih, medtem ko se bosta najslabši drugouvrščeni reprezentanci za poslednjo vozovnico na Nizozemsko pomerili med seboj.

Komentari

Vaš komentar