Hrastnikova najbolje v Mariboru do zdaj

Drugi športi 15. Avg 202113:21

Gorska kolesarka v spustu Monika Hrastnik je na tekmi svetovnega pokala v Mariboru osvojila četrto mesto. Po naslove evropske prvakinje prejšnjo nedeljo je to še en vrhunski rezultat za 27-letnico na domačem prizorišču.

Kolesarka iz Lepe Njive je nastopila na polovici zadnje deseterice in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo za štiri tisočinke pred takrat vodilno Britanko Tahnee Seagrawe. Do konca so jo prehitele še tri tekmovalke in Hrastnikova je na domačih tleh zasedla četrto mesto, kar je najboljši rezultat za Slovenko na progi v Mariboru na tekmi svetovnega pokala.

Zmagala je Francozinja Myriam Nicole, drugo mesto je osvojila Eleonora Farina (+1,322), na najnižjo stopničko pa je stopila še Švicarka Camille Balanche (+3,194). Hrastnikova je zaostala 4,493 sekunde.

Hrastnikova je na tretji tekmi letošnjega svetovnega pokala tako osvojila še četrto mesto – predtem je bila peta v francoskem Les Getsu, v avstrijskem Leogangu, kjer je lani presenetila z bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu, pa tretja. Je pa Slovenka na domačem prizorišču prejšnji teden na isti progi zmagala in postala evropska prvakinja.

Do konca sezone v svetovnem pokalu sta še dve dirki – v Švici in ZDA.

Komentari

Vaš komentar