Jorgić in soigralci obranili naslov na sredozemskih igrah

Drugi športi 27. Jun 202223:10 > 23:20 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski namiznoteniški igralci so na sredozemskih igrah, ki potekajo v Oranu v Alžiriji, v finalu ekipnega dela s 3:2 premagali Portugalsko in ubranili zlato izpred štirih let v španski Tarragoni. Tudi tedaj sta bila v ekipi Darko Jorgić in Deni Kožul, tokratna rezerva Peter Hribar pa je nadomestil Bojana Tokića.

Slovenci so v polfinalu premagali Španijo s 3:0 in že tedaj Sloveniji priborili prvo medaljo na igrah v drugem največjem alžirskem mestu. Pred tem so v četrtfinalu ugnali gostiteljico prvenstva s 3:1. Tekmovanje so sicer začeli že v nedeljo z dvema zmagama, ko so s 3:0 najprej premagali Ciper ter nato v skupini 1 s 3:1 še Grčijo, ter si zagotovili četrtfinale.

Kožul je začel finalni obračun s Portugalsko z dobljenim uvodnim nizom in bil blizu tudi v nadaljevanju, a je Joao Pedro Andrade Selgas zmagal s 3:1. Jorgić se je nato v boju za izenačenje znašel v zaostanku z 0:2, a je na koncu vendarle strl odpor Joaa Pedra Ferreira Geralda.

Slovenca sta nato v dvojicah izgubila z 0:3, Jorgić pa je nato izgubil prvi niz, preden je strl odpor Andradeja za izenačenje na 2:2 v dvoboju. O zmagovalcu finala je tako odločal obračun Ferreira Geralda in Kožula. Slovenec je dobil prvi niz, nato pa je po izenačenju na 2:2 sledil dramatični peti niz, v katerem je Kožul z zadnjo točko tudi s precej sreče priboril zmago svoji ekipi.

Fotogalerija iz Orana (foto: Aleš Fevžer):