Leta 2024 se obeta otvoritvena slovesnost, kot je še ni bilo

Drugi športi 14. Dec 202112:43 > 13:32 1 komentar
OI 2024
Foto: Paris 2024

Prireditelji poletnih olimpijskih iger leta 2024 so predstavili spektakularen in nadvse ambiciozen načrt za otvoritveno slovesnost tekmovanja pod petimi krogi, ki naj bi se odvila kar na reki Seni.

Francoski organizatorji so odločeni, da pripravijo doslej najspektakularnejšo otvoritveno slovesnost v zgodovini iger, ki naj bi si jo v živo ogledalo kar 600.000 gledalcev. Kot so razkrili, se bo odvila na reki Seni, športniki pa se bodo svetu predstavili na več kot 160 čolnih, ki bodo pluli mimo največjih znamenitosti francoske prestolnice.

Za nameček bo na rečnem bregu potekalo na desetine spremljevalnih dogodkov, celotna slovesnost pa se bo zaključila na trgu ob Eifflovem stolpu.

“To bo najdrznejša in ljudem najbolj dostopna slovesnost doslej. Resda to ni najlažji način za organizacijo, vendar je naša obveza, da smo ambiciozni. To je začetek olimpijskih iger, zato mora bitisporočilo, ki ga bomo poslali, močno in edinstveno. Spremljala nas bo milijarda ljudi. Želimo, da občutijo najboljše, kar lahko ponudi Francija. To bo edinstvena kombinacija športa in kulture. V olimpijski stadion bo spremenjeno celotno mesto,« je povedal predsednik pariškega organizacijskega odbora Tony Estanguet.

Čeprav režiser prireditve še vedno ni znan, pa Francozi obljubljajo, da bo otvoritvena slovesnost “čudežna” in “nora”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje