Konec sanj v osmini finala, Portugalci previsoka ovira

Drugi športi 6. Okt 20226:54 0 komentarjev
Deni Kožul; Foto: Guliverimage

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Čengduju izgubila srečanje osmine finala proti favorizirani Portugalski. Darko Jorgić in soigralci so klonili z 0 proti 3 v dvobojih in tako zaključujejo boje na Kitajskem.

#related-news_0

Za Slovenijo je začel Deni Kožul, ki se je spopadel z levorokim Marcosom Freitasom.

Logatčan je bil 33. igralcu sveta v vseh štirih nizih konkurenčen, na koncu z mini serijo točk poskrbel za rahlo paniko in minuto odmora v portugalskem štabu, a vseeno klonil 1:3 (-8, -6, 9, -7).

Kot druga sta za mizo številka 3 stopila prvi slovenski in drugi portugalski “lopar” – Darko Jorgić je meril moči z Joaom Geraldom.

Maščevanje za Oran

Evropski podprvak je v dvoboj krenil rezervirano, nasprotniku dovolil, da prevzema pobudo in ga drži na forehand udarcu, tako da je Geraldo povedel z 1:0. Portugalec, sicer 49. igralec WTT lestvice, je prehitro pomislil, da ima v rokah vodstvo dveh iger.

Darko Jorgić tik pred začetnim udarcem; Foto: Guliverimage

Pri 10-7 v drugem delu dvoboja je Jorgiću dovolil delni izid 5-1, pomagal ni niti “timeout” (pri 10-9), tok dvoboja se je začel obračati. Hrastničan je tretji niz dobil z 11-4, v četrtem tudi povedel, a klonil 9-11, tako da je o zmagovalcu odločal peti “gem”.

V njem je bil levoroki Geraldo bolj zbran, po zaostanku 0-2 in izenačenju na 5, povedel z izidom 9-6 in tokrat igro mirno pripeljal “domov” za končnih 3:2 (-6, 11, 4, -9, -8). Sanje o četrtfinalu za Slovenijo so se na tej točki razblinile.

Jorgić je Geralda v finalu letošnjih Sredozemskih iger ugnal s 3-2, takrat uspel nadoknaditi dve igri zaostanka. Slovenija je Portugalsko v alžirskem Oranu tedaj premagala za ekipno zlato kolajno.

V zadnjem dvoboju je 83. igralec svetovne namiznoteniške lestvice, Joao Monteiro, s 3:0 (-9, -10, -3) odpravil Petra Hribarja.

Peter Hribar; Foto: Aleš Fevžer

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!