Selektorka iz karantene: Kitajcem dajte vetra že v skupini

Drugi športi 28. Sep 202213:13 0 komentarjev
Jorgić v družbi svoje mentorice, Andreje Ojsteršek Urh; Foto: Guliverimage

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je na Kitajskem dobila tekmece v skupinskem delu svetovnega prvenstva. Darko Jorgić, Peter Hribar, Tilen Cvetko in Deni Kožul so v Čengdu odpotovali brez selektorke, Andreje Ojsteršek Urh.

“Testirala sem pozitivno na covid, že pet dni se počutim grozno, imela sem vročino in močan glavobol,” nam je iz karantene v Nemčiji sporočila Ojsteršek Urh.

S fanti, ki bodo zastopali slovenske barve med 30. septembrom in 9. oktobrom, bo taktiko za nasprotnike urejala prek telefona. “Na srečo je internetna povezava prek VPN aplikacije odlična. Pred vsakim srečanjem jim bom poslala kratke videe in zapise, pred tekmo gremo skupinsko čez. Računam na to, da bo med ‘timeouti’ četrti igralec, ki bo na klopi s telefonom, v tisti minuti z igralci predelal podrobnosti,” je poklapana dejala vodja odprave, ki bo izjemoma morala delovati na daljavo.

Slovenija bo v skupini 1 igrala proti Kitajski, ZDA, Portoriku in Tajski.

Iz predtekmovanja v osmino finala napredujeta najboljši dve reprezentanci ter še po dve državi, ki bosta imeli med sedmimi tretjeuvrščeni ekipami najboljši izkupiček.

Če so lahko Angleži…

“Fantom sem rekla, naj dajo Kitajcem vetra že v skupinskem delu. Naj se nas bojijo! Američani prihajajo brez najboljšega igralca Kanaha Jhaja. Menim, da po kakovosti sodimo na drugo mesto v skupini,” je glede napredovanja med šestnajst in s tem najboljšega uspeha Slovenije na SP optimistična Ojsteršek Urh.

Slovenska moška reprezentanca je na zadnjem svetovnem prvenstvu, ki ga je gostila Švedska, zasedla 17. mesto.

Foto: Facebook/Andreja Ojsteršek Urh

Vodja stroke sporoča, da so njeni varovanci na prizorišču dva dneva in so opravili že štiri dobre treninge: “Privajajo se na žogice in mize, Darko pa je poudaril, da naša težava ni Ma Long, temveč ostali Kitajci, ki jih ne poznamo tako dobro in nas kdo lahko preseneti.”

Jorgić je o izzivu igranja brez vodje reprezentance povedal naslednje: “Res velika smola, toda pozitivno je to, da za zdaj vsaj nastopajoči štirje nismo staknili virusa in lahko potujemo.”

Za konec je selektorka spomnila še na veliko presenečenje izpred šestih let v Maleziji: “Če so lahko takrat do medalje prišli Angleži, zakaj se tokrat ne bi posrečilo nam?”

Svetovno prvenstvo se s prvimi dvoboji začne v petek. Chengdu je v časovni coni šest ur pred Ljubljano, tako da bodo srečanja Slovenije na sporedu večinoma zjutraj in dopoldne.

Slovenska reprezentanca se bo za uvod pomerila s Tajsko, nato s Portorikom, sledil bo prost dan, za konec še dvoboja s Kitajsko in ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!